BEDRIFTSTEKNOLOGI

Globalstar skaffer seg Norden-partnere

Islandske Martel Ehf. og italienske Elsacom har signert avtaler som sikrer dem eksklusive retter til å distribuere Globalstars satellittelefontjenester i Norden

Frode Eriksen
19. okt. 1998 - 15:45

Globalstars distribusjon i Norden er delt i to avtaler, der islandske Martel Ehf har fått de eksklusive rettighetene til å tilby Globalstars tjenester på Island, Grønland og Færøyene, mens italienske Elsacom får tilsvarende rettigheter for Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Elsacom, som er datter av det snart fusjonerte Elsag SpA (som består av Finmeccanica og Elsag Bailey Company) har dessuten fått rettighetene til å tilby Globalstar i 20 andre europeiske land; Italia, Tyskland, Sveits, Østerrike, Serbia, Slovenia, Tsjekkia, Slovakia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Albania, Romania, Bulgaria, Ungarn og Makedonia, mens selskapet gjennom sitt datterselskap Elsacom Ukraine også vil dekke Ukraina og Moldavia foruten de baltiske landene Estland, Latvia og Litauen.

- Vi ser et stort potensial for Globalstar i vår region, sier administrerende direktør i Martel, Johann F. Kristjansson. Han mener Globalstar blir et slags super-GSM som vil øke GSM-dekningen både på fastlandet og i havområdene utenfor Island og i Nord-Atlanteren.

Martel vil bygge en egen jordstasjon for Globalstar for å skaffe interconnect til Islands øvrige telekom-infrastruktur, og vil også inngå egne kontrakter med terminalprodusenter, for å få terminaler som er tilpasset et kaldere klima.

Blant de selskapene som har inngått avtaler om å produsere håndholdte terminaler for Globalstar er Ericsson.

Globalstar har med disse to tjenesteleverandør-avtalene dekket 100 nasjoner, som er 90 prosent av Globalstars opprinnlige forretningsplan.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.