Godt resultat, men ikke godt nok

Yahoo leverte bedre kvartalstall enn forventet, men ikke nok til at Microsoft forventes å øke budet.

Godt resultat, men ikke godt nok

Yahoo leverte bedre kvartalstall enn forventet, men ikke nok til at Microsoft forventes å øke budet.

Det pågår en intens kamp mellom Microsoft og Yahoo. Programvaregiganten fra Seattle har lagt inn et bud på internettgiganten fra Silicon Valley, men Yahoo-ledelsen ønsker ikke å selge til Microsoft.

De har argumentert for at Yahoo er mer verdt enn de 44,6 milliarder dollarene som Microsoft tilbyr, og det var derfor knyttet stor spenning til Yahoo's kvartalstall.

Tallene for Yahoo's regnskapsmessige første kvartal ble lagt frem på mandag kveld, norsk tid. De var litt bedre enn hva analytikere som følger selskapet hadde forventet, men fortsatt for svake til at det forventes at Microsoft er villig til å øke budet sitt.

Yahoo omsatte for 1,82 milliarder dollar, noe som var en fremgang på 9 prosent. Overskuddet endte på hele 542,2 millioner dollar, noe som i utgangspunktet burde være et imponerende resultat. Det hjelper lite for Yahoo, som hele tiden sammenlignes med konkurrenten Google.

Aksjekurser avgjøres mer av fremtidsutsiktene enn av tidligere prestasjoner, og Yahoo la frem en prognose for året som helhet som var helt på linje med prognosen de la frem like før Microsoft la inn bud på selskapet.

Yahoo's aksjekurs ble hverken styrket eller svekket etter resultatfremleggelsen. Den falt litt i etterhandelen, men ikke mye. Dermed fortsetter kampen, og det forventes at den kan trekke ut til sommeren.

Det kan gi Google gode muligheter til å fortsette sin fremgang mens konkurrentene Microsoft og Yahoo konsentrerer seg om hverandre.

    Les også:

Til toppen