Google avviser ikke varig avtale med Yahoo

Google-sjef Eric Schmidt er tilbakeholden med både fakta og perspektiver.

Google avviser ikke varig avtale med Yahoo
(Bilde: Google)

Google-sjef Eric Schmidt er tilbakeholden med både fakta og perspektiver.

På en pressekonferanse torsdag hos Google i Mountain View i California prøvde et utall journalister seg med ulike varianter av spørsmålet om hva Google har i gang med Yahoo, men fikk svært nølende svar fra toppsjef Eric Schmidt og gründerne Sergey Brin og Larry Page, heter det i et referat i Forbes.

Poenget er at alle har fått med seg at Yahoos forhold til Google er en viktig årsak til at Microsoft ikke lenger vil kjøpe Yahoo, og at Yahoo og Google kjørte en to ukers test der Google leverte noen av søkeannonsene til Yahoos tjeneste.

Og hva nå?

– Vi hadde en briljant test. Vi liker dem svært godt, sa Schmidt.

I tilfelle partnerskap mellom Google og Yahoo, lovet Schmidt at den vil struktureres slik at den kan godkjennes av antitrustavdelingen i USAs justisdepartement.

Forbes sier de har underhånden kjennskap til at Google og Yahoo faktisk er i gang med å sette opp en slik avtale. Et viktig hensyn er å unngå at alle søkeannonsene på Yahoo leveres av Google. Det er ikke bare viktig av antitrusthensyn. Det svarer også til Yahoos uttalte langsiktige mål å utvikle egen teknologi for å sammenstille søk og annonser.

    Les også:

Til toppen