FORBRUKERTEKNOLOGI

Google Desktop med forhåndsvisning av filer

Google lover flere funksjoner for søk og sikkerhet i den nyeste Google Desktop

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. apr. 2007 - 08:22

Google Desktop er Googles skrivebordstillegg til nyere Windows-utgaver. Den tilbyr blant annet søk på tvers av e-post, mediefiler og dokumenter, i tillegg til et sidefelt med plass for gadgets, småprogrammer med mye mer eller mindre nyttig funksjonalitet.

Mye av denne funksjonaliteten er nå tilgjengelig direkte i Windows Vista, men Google mener at den nye versjonen av Google Desktop bringer denne funksjonaliteten med seg til et nytt nivå.

Den nye versjonen, som har vært tilgjengelig i en betaversjon siden begynnelsen av mars, er blitt redesignet og tar i bruk farger fra brukerens bakgrunnsbilde. En del gadgets er også blitt redesignet for å være mer synlig og lesbare.

Blant de største nyhetene er muligheten til raskt å se på filer i søkeresultatene uten å måtte laste annen programvare. Dette skal være nyttig hvis man ikke er sikker på hva filene man får opp som treff i et søk, inneholder.

Dessuten er det blitt lagt til mer sikkerhetsfunksjonalitet. Når brukeren klokke på lenker i dokumenter, lynmeldinger eller e-post, vil brukeren i mange tilfeller varsles hvis lenken leder til en kjent kilde for skadevare eller et sted hvor man kan bli tappet for personlig informasjon.

Google Desktop 5 finnes nå på 29 ulike språk. De kan lastes ned herfra.

Det finnes også en foretaksversjon av Google Desktop. Den tilbyr blant annet sentralisert kontroll over de ansattes gagdets, kryptering og søk på tvers av intranett. Også denne versjonen skal inkludere flere av de nevnte nyhetene.

Bedriftsversjonen er tilgjengelig på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.