– Google er verre enn Microsoft

EU-toppen truer med sak.

– Google er verre enn Microsoft
Joaquin Almunia sier han ikke lar seg presse av politikere. Bilde: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images / All Over Press

EUs konkurransekommissær, Joaquín Almunia, krever at Google kommer med et forbedret forslag i antitrust-saken knyttet til selskapets søketjeneste.

Tidligere i september avviste EU Googles forslag for fjerde gang, noe som er svært uvanlig. Grunnen til dette skal blant annet ha vært negative reaksjoner fra flere av Googles konkurrenter, som hevdet at forliksforslagene kunne faktisk gjøre konkurranseforholdene verre.

Almunia blir nå nødt til å forsvare den fire år lange håndteringen av antitrust-saken, og han hevder at politisk press fra Tyskland og Frankrike ikke spiller inn. Konkurransesjefen forteller at neste skritt kan være å gå til formell sak, såkalt «statement of objections». Han sier også at etterforskningen er vanskelig, da det er nødt til å forholde seg til et raskt skiftende marked.

Den kanskje mest oppsiktsvekkende uttalselsen til Almunia er at det er langt flere problemer med Google enn det var med Microsoft, og Microsoft-etterforskningen tok 16 år. Fire ganger så lenge som saken mot Google.

Almunia kritiserer også det han kaller for «et politisk sirkus», og advarer mot å snu en antitrust-sak til en politisk debatt.

Tidligere i år hadde Google offentliggjort hele avtaleteksten med EU, som innebar flere endringer til AdSense- og AdWords-protokollene, endringer i grensesnittet og flere justeringer som gjør det enklere for konkurrerende tjenester å få plass i Googles søkeresultater. Det ser likevel ut til at flere runder med antitrust-kommisjonen er på vei.

    Les også: