Evry inngår samarbeid med Google

Evry har inngått et samarbeid om å levere Googles bedriftsløsninger.
Evry har inngått et samarbeid om å levere Googles bedriftsløsninger. (Bilde: Espen Zachariassen / montasje (digi.no))

IT-konsulentselskapet Evry har en stund samarbeidet med IBM om å levere IBMs Softlayer-løsning, i tillegg til at selskapet også leverer skytjenester fra Microsoft.

Nå melder Evry at de har inngått et strategisk samarbeid med Google for å kunne utnytte vekstpotensialet i markedet for skytjenester i Norden.

Google for Work og Google for Education

Ifølge en pressemelding fra Evry vil samarbeidet med Google dekke et bredt spekter av løsninger, blant annet Google for Work, Google for Education, samt Googles egen skyplattform (Google Cloud Platform). I tillegg til selve løsningene vil Evry også motta støtte og opplæring fra Google.

Skytjenestene vil bli levert direkte fra Google, og ikke fra Evrys datasentere.

– Ambisjonen er å utnytte vår omfattende erfaring innenfor infrastrukturområdet sammen med teknologi og skytjenester i verdensklasse fra Google. Dette, i kombinasjon med vår dype bransjekunnskap og teknologikompetanse i Evry Cloud Services, gir kundene muligheten til å raskt transformere sine virksomheter til innovative skytjenester, sier Björn Ivroth, konsernsjef i Evry, i pressemeldingen.

– Stadig flere velger Google

Tuomo Louhivuori, konserndirektør for Evry Cloud.
Tuomo Louhivuori, konserndirektør for Evry Cloud. Foto: Evry

Til digi.no forteller konserndirektør for Evry Cloud, Tuomo Louhivuori, at satsningen på Google kommer som et svar på ønsker fra kundene.

– Vi merker at stadig flere beveger seg mot Googles løsninger. Evrys jobb er å tilby alle teknologiene, sier Louhivuori.

Han sier at det fortsatt er Microsofts løsninger (som Office 365) det er størst etterspørsel etter, men at Microsoft og Google har litt ulike filosofier. Office 365 er en mer tradisjonell kontorløsning, mens Googles løsninger har mer fokus på samarbeid – som at flere skal kunne jobbe sammen på de samme dokumentene, forteller Louhivuori.

Google for Work inneholder blant annet Gmail, Google Drive, Google Calendar og meldingsverktøyet Hangouts, samt den skybaserte tekstbehandleren Google Docs, regnearket Google Sheets og presentasjonsverktøyet Google Slides. Med Google for Education skal skoler og andre utdanningsinstitusjoner kunne ta i bruk de samme tjenestene. 

– Vi er veldig fornøyd med å ha inngått dette samarbeidet med EVRY. Vi tror at deres sterke markedsposisjon i Norden vil gi kunder muligheten til å ekspandere virksomhetene sine svært effektivt ved å kombinere EVRYs kompetanse og evner sammen med Googles brede sky-løsningsportefølje, sier Eric Haddad, administrerende direktør for Google Work i EMEA i pressemeldingen.

Første kommune med Google-løsning:
Trondheim kommune valgte Google for Work »

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen