Live video

Google flytter rundt på videotjeneste og lanserer en helt ny

Etablerer et klarere skille mellom videosamtaletjenester for bedrifter og forbrukere.

Google+-utgaven av Hangouts on Air forsvinner, men skal likevel leve videre som en del av YouTube.
Google+-utgaven av Hangouts on Air forsvinner, men skal likevel leve videre som en del av YouTube. (Bilde: Google)

Etablerer et klarere skille mellom videosamtaletjenester for bedrifter og forbrukere.

Google kunngjorde denne uken flere nyheter innen selskapets tjenester og produkter for overføring av live video. 

Først ble det kjent at selskapet skal flytte Hangouts on Air den 12. september. Hangouts on Air er en tjeneste som skal gjøre det enkelt for alle å lage direktesendt web-tv. Men tjenesten har siden lanseringen i 2012 vært en del av Google+, det sosial nettverket som aldri ble den suksessen Google hadde håpet.

YouTube Live 

Derfor flyttes Hangouts on Air nå vekk fra Google+. I stedet blir tjenesten en del av YouTube Live. Faktisk den allerede tilgjengelig der, som et hurtigvalg dersom man bare vil starte kringkastingen, uten først å bruke tid på å konfigurere blant annet omkodingen. Det hele kontrolleres fra Skaperstudio-delen av YouTube Live. 

Eksisterende Hangouts on Air-opptak vil også bli flyttet til YouTube Live.

Google er i ferd med å gjøre Hangouts-produktene mer bedriftsorienterte. Dette har selskapet uttalt tidligere, og det gjentas av Nick Fox, Googles visepresident for kommunikasjonsprodukter, i et nytt intervju med Engadget. Hangouts er blant annet en del av Google Apps og den videre utviklingen skal i stor grad være knyttet til gruppesamarbeid og produktivitet. 

Enklere videosamtaler

I går lanserte Google også den langt mer forbrukerrettede mobilappen Duo til Android og iOS. Den ble første gang vist fram under Google I/O-konferansen i mai i år.

Man kan få en viss formening om hva samtalen vil handle om når man får en oppringnings i Duo som ser slik ut.
Man kan få en viss formening om hva samtalen vil handle om når man får en oppringnings i Duo som ser slik ut. Foto: Google

Dette er en temmelig enkel app for 1-til-1 videosamtaler. Tjenesten er basert på WebRTC-teknologien og er lagd for å levere videosamtaler med så liten forsinkelse som mulig. Det som muligens gjør Duo unik, er Knock Knock-funksjonen, som gjør at man som mottaker av en samtale kan se live video fra den som ringer allerede før man eventuelt velger å svare. 

Den skal også kunne håndtere overganger mellom Wi-Fi og mobildata, samt ustabile forbindelser, uten at samtalen brytes.

Sikkert og enkelt

Ifølge Google er alle samtaler i Duo-tjenesten ende-til-ende-kryptert. Appen skal gjøres globalt tilgjengelig i løpet av de neste dagene. En forutsetning for å bruke videosamtaletjenester er at begge parter faktisk benytter samme tjeneste. Det er ofte ikke tilfellet i dag, noe Google mener er årsaken til at mange aldri deltar i slike samtaler.

Om Duo kan endre på dette, er langt fra gitt, selv om Google lover å fjerne kompleksiteten fra videosamtalene med den nye tjenesten. 

Ifølge VentureBeat er opplyser Google at det ikke finnes noen planer om å introdusere gruppesamtaler i Duo, eller å gjøre tjenesten tilgjengelig på for eksempel pc-er.

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen