Google-fonten for alle

Roboto blir åpen kilde.

Google-fonten for alle
Roboto-fonten til Google er nå åpen kilde. Bilde: Google

Google introduserte sin Roboto-font for nesten fire år siden, samtidig med at Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) ble vist frem. 

Siden den tid er fonten blitt en essensiell del av Googles visuelle identitet, det preger hele Android- og Chrome OS-opplevelsen og prinsippene med selskapets Material Design bygger på utstrakt bruk av fonten. Ikke minst bruker stadig flere av deres webtjenester og apper Roboto.

Les også: Navnet ble «Lollipop».

Roboto har lenge vært tilgjengelig til nedlastning og bruk av folk flest, men nå blir den helt åpen kilde.

Alle kan teste

Det vil si at Google har lagt ut alt som er relatert til Roboto på åpen kilde-databasen GitHub. Det inkluderer alle verktøyene Google har brukt i utviklingen av fonten, og det er nå fritt frem å modifisere og generelt gjøre hva man vil med Roboto. 

Fonten skal nå også støtte alle tegnene i Unicode 7.0 og tegnet for georgisk valuta lari. Roboto finnes i 18 forskjellige stiler. 

Apple utviklet også nylig en ny font for sin Apple Watch, kalt for San Francisco. Man regner med at denne fonten vil tas i bruk i kommende iOS 9 og OS X, men det er lite trolig at denne vil gjøres tilgjengelig for modifisering.

Les også: Nye Android med langt bedre personvern.