FORBRUKERTEKNOLOGI

Google gir opp IE6

Vil ikke lenger støtte gamle nettlesere.

1. feb. 2010 - 12:40

Google vil ikke lenger støtte Microsofts nettleser Internet Explorer 6 (IE6). Brukere av utdaterte nettlesere må belage seg på å oppgradere, eller gå glipp av funksjonalitet i flere tjenester.

- Mange andre selskaper har allerede sluttet å støtte gamle nettlesere som IE6, samt nettlesere som ikke lenger støttes av egne produsenter. Vi begynner nå å fase ut vår IE6-støtte, opplyser selskapet i et blogginnlegg fredag.

Fra og med 1. mars kan ikke lenger brukere av Google Docs og Google Sites regne med at nøkkelfunksjoner fungerer med IE6 og andre utdaterte nettlesere, ifølge meldingen.

I stedet anbefaler Google brukere å benytte IE7, Firefox 3, Chrome 4, Safari 3 eller nyere produkter.

Kunngjøringen kommer bare snaut to uker etter det ble kjent at kinesiske hackere utnyttet en sårbarhet i den snart ni år gamle nettleseren IE6 i et sofistikert angrep mot Google og andre virksomheter.

Sikkerhet er likevel ikke grunnen Google oppgir for overgangen. I stedet peker de på at utdaterte nettlesere har problemer med interaktive funksjoner i nyere webapplikasjoner.

- Vi ønsker å sikre oss at flest mulig kan ta i bruk det vi utvikler, skriver selskapet i innlegget som har tittelen «moderne applikasjoner krever moderne nettlesere».

Allerede i fjor begynte Google å oppfordre Youtube-brukere til å kvitte seg med IE6. Senere varslet nettgiganten at de også ville fase ut IE6-støtten i deres sosiale nettjeneste Orkut.

En opprinnelig norsk kampanje om å gi opp IE6 spredte seg verden over for snart ett år siden. Bruken av denne nettleseren har falt dramatisk siden den gangen, men fortsatt er det mange bedrifter som kun tillater ansatte å bruke IE6.

Microsoft oppfordrer også brukere til å gå over til nyere nettlesere, men har samtidig forpliktet seg til å støtte Internet Explorer 6 med oppdateringer i hele dets levetid. IE6 ble levert sammen med Windows XP, og skal etter planen støttes helt frem til 8. april 2014.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.