Google gjør deg til millionær hvis du klarer å hacke en Nexus

Utlover nye generøse «dusører» til dem som klarer å finne sårbarheter.

Klarer du å hacke Nexus 5x eller 6P, vanker det store pengesummer.
Klarer du å hacke Nexus 5x eller 6P, vanker det store pengesummer. (Bilde: Espen Irwing Swang, Tek.no)

Utlover nye generøse «dusører» til dem som klarer å finne sårbarheter.

En av metodene mange IT-aktører tyr til for å bedre sikkerheten til produktene sine, er å utlove «dusører» til de som klarer å avdekke sikkerhetshull. Google har gjort dette i lengre tid, og nå har selskapet et nytt, potensielt lukrativt fremstøt på gang.

I bloggen til Project Zero, som er navnet på den ene av Googles sikkerhetsavdelinger, kan man nemlig nå lese at selskapet tilbyr store pengesummer til dem som klarer å hacke en av Googles Nexus-telefoner.

Les også: Apple lover opptil 200 000 dollar til den som kan hacke en iPhone

1,6 millioner kroner

Google betaler 200 000 dollar til det første vinnende bidraget, noe som tilsvarer over 1,6 millioner kroner. Det neste vinnende bidraget vil bli belønnet med 100 000 dollar, cirka 820 000 kroner, mens ytterligere bidrag utover dette vil få 50 000 dollar i premie, rundt 410 000 kroner.

Telefonene som må hackes for å motta premiene, er modellene Nexus 6P eller Nexus 5X, og det stilles en rekke krav til godkjente bidrag. Blant annet må sårbarhetene som avdekkes kunne brukes til å fjernkjøre kode på mobilene.

Må demonstreres i sanntid

Sårbarhetene må demonstreres i sanntid på enheter hos Google kun ved hjelp av en e-postadresse og telefonnummeret til telefonen. Enhetene vil kunne lastes med bestemte programvareversjoner på forespørsel fra den som sender inn bidragene.

Med noen få unntak kan folk fra alle land sende inn bidrag, så sant man er minst 18 år gammel og ikke er ansatt hos Google selv. Om du har lyst til å prøve deg finner du all informasjon på Project Zero-bloggen.

Google har visstnok nytt nettbrett på gang: Det skal etter alt å dømme inngå i den nye Pixel-serien og vises frem snart

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen