Du kan velge om du vil at historikk om deg skal slettes etter 3 eller 18 måneder.
Du kan velge om du vil at historikk om deg skal slettes etter 3 eller 18 måneder. (Illustrasjon: Google (montasje: digi.no))

Nå gjør Google det mulig å automatisk slette personlig datahistorikk

Ruller ut ny funksjon.

Mange av funksjonene i Googles produkter benytter seg av data selskapet samler inn når du benytter produktene. For eksempel vil din personlige søkehistorikk og historikk om bruk av Google-apper gi deg mer relevante søkeresultater og personlig tilpassede tjenester. Ved å logge hvor Android-mobilen din befinner seg vil Google også kunne komme med anbefalinger basert på steder du har vært, samt personlig tilpassede kart.

Google har imidlertid fått kritikk for hvordan de behandler informasjon om brukerens lokasjon, og i august 2018 ble det kjent at Google i mange tilfeller fortsetter å spore dine bevegelser og lagrer posisjonsdata selv om du har skrudd av posisjonsloggen

Nå kommer Google med en ny funksjon som gjør at lokasjonsdata, surfe- og app-historikk kan slettes automatisk etter enten 3 eller 18 måneder. Det skriver selskapet i et blogginnlegg

Dermed vil du fortsatt kunne få en personlig tilpasset brukeropplevelse, men uten at historikken om det du foretar deg og hvor du befinner deg vil bli lagret til evig tid, eller til du velger å gå inn og slette historikken manuelt.

Ifølge ZDNet kommer den nye funksjonen bare noen dager før selskapet må møte i en komite i den amerikanske kongressen for å svare på spørsmål om hvordan de håndterer innsamlet informasjon. Bakgrunnen skal være en ganske fersk reportasje fra The New York Times som avslørte at amerikanske rettsmyndigheter har brukt Googles enorme database med lokasjonshistorikk for mobilbrukere (Sensorvault) aktivt i etterforskning.

Den nye funksjonen vil rulles ut i løpet av de neste ukene. Du kan sjekke om du har fått dem, og endre de personlige innstillingene for din Google-konto på denne siden.

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen