BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google Glass blir kraftigere

Men kommersiell lansering er fortsatt langt unna.

Google Glass er nå raskere og har bedre batterilevetid.
Google Glass er nå raskere og har bedre batterilevetid. Bilde: Google
25. juni 2014 - 14:39

Google Glass har i en periode vært solgt bare i USA, men i disse dager utvides salget også til Storbritannia der de kontroversielle brillene vil koste 1.000 pund, altså litt over 10.000 kroner.

Det er imidlertid fortsatt en uferdig betaversjon som selges, og det kommersielle produktet er fremdeles et stykke unna.

Basert på tilbakemeldinger fra de etter hvert mange betabrukerne har Google nå gjort flere forbedringer.

Den nyeste utgaven av Google Glass kommer med 2 gigabyte RAM, noe som betyr at flere applikasjoner kan kjøre samtidig og at applikasjonene skal kunne starte raskere.

Ifølge produktsjef Steve Lee er brukeropplevelsen generelt bedre og det loves et mer stabilt produkt.

Videre får brillene bedre batterilevetid. Lee forteller at selskapet begynte å rulle ut større batteri allerede i mars, men nå kommer det også en programvareoppdatering som senker strømforbruket. Til sammen skal dette gi cirka 15 prosent økt brukstid.

Googles Christine Sørensen viser en tidligere modell av teknobrillene til digi.no <i>Bilde: Per Ervland</i>
Googles Christine Sørensen viser en tidligere modell av teknobrillene til digi.no Bilde: Per Ervland

Det kommer også flere programvare-fikser. For eksempel en stemmeaktivert søker som gjør det lettere å ta bedre bilder, og det legges til et større utvalg «kort» til den digitale assistenten Google Now.

Alle brukere av Google Glass får den nye programvaren, men bare nye kunder vil motta brilleversjonen med 2 gigabyte minne. De som allerede har gått til anskaffelse av brillene tilbys ikke innbytte og må følgelig leve med den tregere utgaven.

Google sier fremdeles ingenting om endelig utgivelse av Glass, men gjentar at de lytter til brukernes tilbakemeldinger når de skal forbedre produktet ytterligere.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.