GOOGLE GLASS

Google Glass er ikke dødt

Men det er over og ut for dagens versjon.

Du vil ikke lenger kunne kjøpe Google Glass i dette formatet.
Du vil ikke lenger kunne kjøpe Google Glass i dette formatet. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press
16. jan. 2015 - 09:42

Det har tidligere gått rykter om at Googles Glass-prosjekt kanskje får noe mindre fokus i tiden fremover, og nå bekrefter selskapet at det er ganske omfattende endringer på gang.

Google Glass er ikke lagt ned, men det er mer eller mindre over og ut for nåværende form. Google vil slutte å føre det såkalte Explorer-programmet, som har latt utviklere og andre interesserte kjøpe brillene (til en ganske høy pris). Det vil si at det vil ikke lenger være mulig å få tak i brillene i dagens form.

Videre skal hele prosjektet restruktureres: Glass skal ikke lenger være en del av Google X-laboratoriet, der selskapets eksperimentelle og ambisiøse prosjekter utvikles. Det vil i stedet bli en egen avdeling, som skal rapportere til en ny sjef, nemlig Tony Fadell. Fadell har fra før jobbet med termostat-produsenten Nest (og kommer opprinnelig fra Apple). Google eier Nest, og Nest vil forbli en uavhengig avdeling som det har vært tidligere. Fadell vil også fortsette å styre Nest.

Dagens Glass-ansvarlige, Ivy Ross, vil likevel fortsatt drive det daglige arbeidet.

Mange hadde regnet med at det eksisterende Explorer-programmet vil etter hvert bli til en full kommersiell lansering, men Google vil altså slutte å selge disse brillene den 19. januar, og gir ingen detaljer om en eventuell oppfølger.

Selskapet forteller at de vil holde den nye versjonen av Glass mer hemmelig, det vil rett og slett slippes på markedet når det er klart, uten sniktitter og betatesting. Det er ikke umulig at det skjer i løpet av 2015.

Et viktig spørsmål er hvordan Google løser problemet med det dårlige ryktet Glass allerede har rukket å få. Begrepet «Glassholes» begynte etter hvert å bli utbredt, noe som overrasket og skuffet utviklerne, skriver Wall Street Journal.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.