FORBRUKERTEKNOLOGI

Google har kommet med sitt svar på en Apple store

Torsdag kveld åpnet Google sin første fysiske butikk – i tilknytning til selskapets enorme lokaler i Chelsea, New York.

Chelsea, New York betyr noe spesielt for Google, og det var ingen bombe at deres første butikk åpnet der.
Chelsea, New York betyr noe spesielt for Google, og det var ingen bombe at deres første butikk åpnet der. Foto: Google
Svein-Erik HoleSvein-Erik HoleDigitalredaktør i TU Media
18. juni 2021 - 12:00

Google har opp gjennom årene lansert en rekke mindre «pop up stores», men gårsdagens åpning i New York er Googles første permanente fysiske butikk. Ikke ulikt Apple, Microsoft, Samsung og Amazon stores har de bygget et utstillingslokale for maskinvare og demo av programvare – med produkter fra egen portefølje og fra partnere.

Butikklokalet strekker seg over 500 kvadratmeter og er lokalisert ved Googles massive art deco-bygg i 111 Eight Avenue, der det fyller et helt kvartal og fungerer som arbeidsplass for mer enn 4000 mennesker.

«Google Imagination Space»

– De siste årene har vi brukt pop up-butikker til å lære mer om kundenes forventninger til Googles produkter. Det ble tydelig for oss hvor stor pris publikum satte på å få se og ta på produktene før de handlet. Nå tar vi disse erfaringene et steg videre, uttalte selskapets visepresident Jason Rosenthal under en forhåndsvisning for pressen.

Gamingrommet skal lokke flere til å kjøpe Googles produkter.
Gamingrommet skal lokke flere til å kjøpe Googles produkter.

Pixel-telefoner, Fitbit-armbånd, Google Home, Nest, Stadia, Chromecast og WearOS skal nå få økt eksponering mot shoppere og turister.

De har bygd såkalte «sandkasser» – rom som skal ligne et privat hjem og et mest mulig naturlig miljø – hvor folk kan teste ut produktene. Lokalet har dessuten et eget spillerom, et kjøkken og et lydisolert rom for å teste ut ulike Home- og Nest-produkter. 

«Google Imagination Space» er en fem meter høy sirkulær glasstruktur med interaktive skjermer som visualiserer Googles teknologier, for eksempel en innføring i hvordan Google Translate er bygget opp og fungerer «under panseret».

Her demonstreres teknologien bak Google Translate. <i>Foto:  Google</i>
Her demonstreres teknologien bak Google Translate. Foto:  Google

Kunder kan møte opp med ødelagte enheter og få dem reparert. Google garanterer at en knust pixel-skjerm blir fikset samme dag, mens mer omfattende reparasjoner må sendes bort.

Når Google lanserer noe nytt, er ingenting overlatt til tilfeldighetene:

Rundt 50 ansatte er på plass, og en av deres viktigste oppgaver er å samle tilbakemeldinger fra kundene.

i «Pixel Sandbox» kan besøkende blant annet teste ut kameraene i ulik lyssetting.
i «Pixel Sandbox» kan besøkende blant annet teste ut kameraene i ulik lyssetting.

I løpet av de første ukene skal det testes ut hvilke deler av konseptet som fungerer, før de gjør eventuelle justeringer. Dette skjer etter en omfattende testfase i Mountain View, hvor Google bygde en butikk i full størrelse i en hangar for å teste den ut på brukere.

Flere butikker på vei?

Det er nærliggende å tro at denne åpningen er starten på en kjede av butikker rundt i verden, men foreløpig ønsker ikke Google å kommentere eventuelle planer for ekspansjon.

Google Store Chelsea ligger på 76 9th Avenue – i samme blokk, men på den andre siden av kvartalet fra hovedinngangen til Googles 270.000 kvadratmeter store bygningsmasse.

Forbrukerversjonen av Google Workspace er nå tilgjengelig. På bildet er også den kommende Spaces-funksjonaliteten aktivert.
Les også

Nå har Google gjort Workspace tilgjengelig for alle

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.