GOOGLE WORKSPACE

Nå har Google gjort Workspace tilgjengelig for alle

Planlegg bryllupet nesten uten å forlate Gmail.

Forbrukerversjonen av Google Workspace er nå tilgjengelig. På bildet er også den kommende Spaces-funksjonaliteten aktivert.
Forbrukerversjonen av Google Workspace er nå tilgjengelig. På bildet er også den kommende Spaces-funksjonaliteten aktivert. Skjermbilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. juni 2021 - 17:00

Google Workspace er navnet på samlingen av produktivitetsverktøy som Google tilbyr betalende kunder, med en del samarbeidsfunksjonalitet på toppen. Den består i stor grad av enkelttjenester som uansett er fritt tilgjengelige for alle – slik som Gmail, Calendar, Drive, Docs og Meet, i tillegg til en del bedriftsrettede tjenester som epost med bedriftens domenenavn og oppringt brukerstøtte.

For privatpersoner og svært små bedrifter

I dag fortalte Google at Workspace nå har blitt tilgjengelig for alle, også ikke-betalende personlige brukere.

I tillegg introduserte selskapet det som kalles for Google Workspace Individual, en betalingstjeneste for individuelle bedriftseiere – typisk enkeltpersonforetak – som gir tilgang til mye av den samme funksjonaliteten som vanlige bedriftskunder, blant annet mer avansert funksjonalitet for å avtale møter.

Google Workspace Individual gjøres i første omgang tilgjengelig i bare seks land. Norge er ikke blant disse. 

Planlegg fritidsaktivitetene

Gratisversjonen av Google Workspace er ment å gjøre det enklere for brukerne å planlegge og administrere fritidsaktiviteter som familieselskaper, ferier og fotballtreninger, i fellesskap med andre.

Som Digi.no har omtalt tidligere (for abonnenter), skal de ulike tjenestene i Workspace integreres tettere med hverandre gjennom en opplevelse som kalles for Smart Canvas. Dette skal gjøre raskt og enkelt for eksempel å hente opp et dokument under et Meet-møte og samarbeide om å redigere dette, samtidig som man ser de andre møtedeltakerne. 

Denne funksjonaliteten skal komme til høsten og blir også en del av gratisproduktet. 

Chat i Gmail blir sentralen

For å aktivere den integrerte Workspace-opplevelsen må brukeren skru på Google Chat i innstillingene til Gmail i nettleseren. Chat vil erstatte Hangsouts i Gmail-visningen hos brukere som har hatt dette aktivert. 

Google Chat har en Rom-funksjon («Rooms») hvor flere brukere kan inviteres og samarbeid om blant annet avtaler og dokumenter. I løpet av sommeren skal Rom erstattes av Spaces, som skal være et dedikert sted i Workspace for å organisere mennesker, temaer og prosjekter. 

Blant den nye funksjonaliteten som loves i Spaces, er inndeling etter tråder, indikatorer for tilstedeværende, egendefinerte statuser, uttrykksfulle reaksjoner og sammenleggbare visning, sømløst integrert med filer og gjøremål som kan tilordnes individuelle deltakere.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.