Google har skaffet seg flyplass

Skal pusses opp og brukes til forskning.

Google har skaffet seg flyplass
Moffett Field nylig, mens den store hangaren fremdeles hadde tak. Bilde: NASA

Moffett Field-flyplassen ligger et steinkast unna Googles massive hovedkvarter i Mountain View, California.

Flyplassen har en interessant historie, den har blant annet tre hangarer, der en av disse er blant verdens største frittstående anlegg, og de to øvrige er blant verdens største frittstående anlegg bygget i tre. Den største hangaren ble bygd i 1931, de to andre ble bygd i løpet av andre verdenskrig for å brukes som base for luftskip, som skulle søke etter ubåter ved den amerikanske kysten.

I dag eies flyplassen av NASA, som bruker den til mange av sine vitenskapelige flyvninger, og Google har sine privatfly parkert der.

Nå skal Google ta over driften av flyplassen fra NASA, og leaser hele området for de neste 60 årene. Avtalen inngås av Google-eide Planetary Ventures, som vil betale over en milliard dollar i løpet av leasing-perioden.

Moffett Field og luftskip.
Moffett Field og luftskip. Bilde: NASA

NASA skriver i pressemeldingen at de ønsker å redusere bruken av strukturer de ikke trenger - mens de utvider sin tilstedeværelse i rommet, vil de minske sitt fotavtrykk på jorda, skriver romfartsorganisasjonen.

Google vil på sin side investere store beløp i Moffett Field. Planen er å bruke 200 millioner dollar på flyplassen, noe som blant annet innebærer full oppussning av den forfalne største hangaren (per i dag står den uten tak), samt forbedringer til de to øvrige.

Hangarene vil brukes til forskning og utvikling, samt testing og konstruksjon, alt dette innenfor romutforskning, roboter, luftfart og andre fremtidsrettede teknologier.

Det skal også åpnes et publikumssenter der det vil være mulig å lære mer om flyplassens historie og teknologiens rolle i Silicon Valley.

    Les også: