FORBRUKERTEKNOLOGI

Google integrerer lynmeldinger med e-post

Brukere av Gmail vil snart også kunne sende lynmeldinger fra webgrensesnittet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. feb. 2006 - 08:42

Google vil i løpet av de neste ukene rulle ut en funksjonalitet som skal lære e-posttjenesten Gmail å snakke (talk), det vil si Google Talk. Sistnevnte er selskapets lynmeldingstjeneste. Til nå har brukerne måttet benytte en egen klient for å bruke tjenesten, men heretter skal det også være mulig å benytte nettleseren.

Det som skjer er at Gmail utvides med en funksjon kalt Gmail Chats. Dette skal være et kompliment til Google Talk-klienten, som fortsatt vil være mer avansert.

Analytikeren Greg Sterling i Kelsey Group sier til Reuters at Gmail Chats nok vil fungere som et "treningsfelt" for Gmail-brukere som ennå ikke benytter Google Talk. Googles lynmeldingstjeneste er definitivt for "lillebror" å regne når det gjelder antallet brukere, sammenlignet med AOL, Yahoo! og Microsoft, som har millioner av brukere av selskapenes tilsvarende tjenester. Det er derfor ventet at Google vil gjøre mye for å oppnå flere brukere av lynmeldingstjenesten.

Gmail Chats skal ikke kreve noen form for installasjon, men det vil altså ta noen uker før alle Gmail-kontoene er blitt oppdatert for å bruke tjenesten. Brukere som allerede har benyttet Google Talk, vi se at kontakter fra Google Talk automatisk vil være synlige i Google Chats.

    Les også:

Den webbaserte tjenesten kan settes opp til å lagre alle lynmeldingssamtalene, som så lagres på samme måte i Gmail som vanlige e-postmeldinger. Disse vil også være søkbare.

Den store fordelen med webbaserte løsninger som dette, er at brukerne kan benytte dem uten å måtte installere programvare. Tjenesten skal fungere fint i både Internet Explorer 6.0 og Firefox 1.0 og nyere. Det jobbes fortsatt med å få ting til å fungere i andre nettlesere.

Også AOL og Microsoft tilbyr webgrensesnitt til selskapenes lynmeldingstjenester.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.