BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google lanserer Chrome 16

Gjør det enkelt å veksle mellom ulike brukerprofiler.

Opprettelsen av flere Chrome-profiler gjøres under menyvalget "Alternativer". Da opprettes det en ny meny i øverste venstre hjørne i nettlesere hvor man kan velge hvilken profil man vil benytte.
Opprettelsen av flere Chrome-profiler gjøres under menyvalget "Alternativer". Da opprettes det en ny meny i øverste venstre hjørne i nettlesere hvor man kan velge hvilken profil man vil benytte.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. des. 2011 - 10:50

Google kom i går med den 16. utgaven av nettleseren Chrome. Denne inkluderer først og fremst én nyhet, nemlig muligheten til enkelt å veksle mellom ulike brukerprofiler i nettleseren. Tilknyttet hver profil er data, valg og innstillinger som bokmerker, applikasjoner, utvidelser og historikk og Google-konto.

Denne funksjonen antas å være nyttig dersom man for eksempel ønsker å veksle mellom en privatprofil og en jobbprofil, eller dersom nettleseren brukes av flere ulike personer, uten at de logger seg inn på en egen konto i operativsystemet.

Det er ingen brukersikkerhet knyttet til profilene, så alle som har tilgang til nettleseren vil kunne veksle mellom de ulike profilene. Ønsker man å hindre andre brukere tilgang til informasjonen som er knyttet til nettleseren, må man fortsatt benytte ulike brukerkontoer i operativsystemet.

Etter at man har opprettet én eller flere nye profiler under nettleserens «Alternativer», dukker det opp en ny meny øverst i venstre hjørne. Fra denne kan man velge profil. Dersom man skifter profil, åpnes det en nytt Chrome-vindu basert på den valgte profilen. Det er altså mulig å vise flere Chrome-profiler på en gang, i ulike vinduer.

Med Chrome 16 fjerner Google også 15 ulike sårbarheter. Google mener at fem av disse har høy alvorlighetsgrad. Det er ikke kjent at noen av sårbarhetene har blitt utnyttet av ondsinnede.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.