Google Maps-grunnlegger med musikkprosjekt

Lars Rasmussen slutter i Facebook.

Google Maps-grunnlegger med musikkprosjekt
Lars Rasmussen da han viste frem Google Wave i 2009. Bilde: Niall Kennedy, Creative Commons

En av de mer profilerte ingeniørene til Facebook, danskfødte Lars Rasmussen, slutter i selskapet for å satse på egen musikkrelatert-oppstart, skriver Techcrunch

Rasmussen har hatt betydelige bidrag i utviklingen av mange prosjekter som i dag er meget relevante. 

Et selskap han startet i Australia i 2003 ble til Google Maps. Senere var han involvert i det mindre vellykkede samarbeidsprosjektet Google Wave. 

Han gikk videre til Facebook der han blant annet vart med og utviklet Graph Search-søkesystemet, som i dag brukes på tvers av det sosiale nettverket.

Les også: Går fra Google til Facebook.

De siste årene har han jobbet med en bedriftssentrisk utgave av Facebook kalt Facebook for Work. 

Facebook for Work går visstnok bra, med mange forespørsler om testing fra bedrifter, og utvidelser i antallet ansatte. Men Rasmussen vil ikke være med videre, og vil jobbe i Facebook ut juni.

Inn i musikkbransjen?

Deretter blir det tilbake til oppstartslivet, Rasmussen skiver i en epost til Techcrunch at han og hans forlovede har jobbet det siste året med en løsning som vil gjøre det lettere å komponere musikk via nettbaserte verktøy. 

Hvordan dette vil fungere er uvisst, Rasmussen skal blant annet ha hatt møter med låtskrivere, og hans nye selskap vil basere seg i London, der musikkmiljøet tross alt er betydelig. 

Ifølge Techcrunch ligger det ellers liten dramatikk i avgjørelsen, og Facebook ønsker ham etter sigende alt det beste når han vender tilbake til sine oppstartsrøtter.

Les også: Nå kommer jobb-Facebook.

Avgjørelsen om å satse på musikk er selvsagt interessant i disse strømmedager, spesielt hvis Rasmussens prosjekt kan være relevant for de som er på produksjonssiden.