OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Google med RSS-leser for Chrome

Snart kan du abonnere på nettsteder i Google Chrome.

Chrome jobber med en form for RSS-leser.
Chrome jobber med en form for RSS-leser. Illustrasjon: Wikipedia, Montasje: digi.no.
25. aug. 2022 - 16:00 | Endret 26. aug. 2022 - 12:53

I fjor høst la Google inn en RSS-leser i Chrome for Android, leseren ble lagt til i Chromes Eksperiment-innstillinger. Leseren lar brukere trykke «følg» i menyen til nettleseren, og nyhetssakene vil havne i «Discovery»-feeden på hjemskjermen i Chrome. Funksjonen kom ikke lenge etter til iOS. Nå kommer funksjonen til skrivebordsversjonen av Chrome. Det skriver Android Headlines.

Vis mer

I et dypdykk i koden til Chrome OS 106 fant nettstedet About Chromebooks kode som tilsier at RSS-funksjonaliteten er på vei. Høyreklikk-menyen får nå opp en «følg nettside»-funksjon som gjør at alle nyheter fra nettsiden vil havne i et egent vindu. Funksjonen er ikke helt ferdig, men koden viser tydelig at RSS-leseren er på vei.

Adrienne Porter Felt, sjefingeniør for Chrome kunne bekrefte til About Chromebooks at funksjonen var på vei, men at det fortsatt er en liten stund før leseren er på plass.

 

Det er ikke første gang Google lager en RSS-leser. Google Reader var en svært populær RSS-leser, som ble brukt i over syv år. Google slettet leseren for ni år siden.

Slik så Googles forrige RSS-leser ut i 2005. Skjermbilde <i>undefined:  Kaeru (CC BY 2.0)</i>
Slik så Googles forrige RSS-leser ut i 2005. Skjermbilde undefined:  Kaeru (CC BY 2.0)

 

Oppdatert 26. august kl 12.52 med faktaboks med guide om hvordan du aktiverer RSS-feeden på mobil

Digital trafikkork: En aktør som etter alt å dømme er norsk, angriper nå norske nettsteder og presser dem for penger for å ikke gjøre det på nytt. Men angrepet fremstår som temmelig amatørmessig hærverk, ifølge eksperter Digi har snakket med.
Les også

Kaller det et ønske om oppmerksomhet: Norsk aktør driver utpressing av norske nettsteder

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.