BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google oppretter egen avdeling for VR

Gjør som Facebook.

Google lar deg blant annet utforske gater med Cardboard-brillene.
Google lar deg blant annet utforske gater med Cardboard-brillene.
13. jan. 2016 - 08:51

Mens Facebook har 400 mennesker dedikert til Oculus Rift, har VR-innsatsen til Google bestått av mindre og fragmenterte prosjekter som Cardboard og VR-støtte i Youtube. Nå har Google, ifølge Recode, opprettet en egen avdeling dedikert til satsingen.

Den nye avdelingen skal ledes av Clay Bevor, som på Twitter har endret tittelen sin til «VP Virtual Reality». Han har tidligere vært ansvarlig for Googles nettapplikasjoner: Derav Gmail, Drive og Docs. Denne oppgaven tas over av Diane Green som begynte i selskapet i november i fjor.

Nå ventes det en storsatsing fra selskapet. For et drøyt år siden spyttet de inn flere hundre millioner dollar i Augmented Reality-selskapet Magic Leap, som fremdeles skal være flere år unna forbrukermarkedet.

Hva med Apple?

Google har Cardboard, Samsung har Gear, Facebook har Oculus og Microsoft har HoloLens, men hva med Apple? I desember fikk The Wrap forklart at Apple har hyret inn mer ekspertise på virtuell virkelighet enn noen av sine konkurrenter.

De har også kjøpt selskapet Metaio, som har flere patenter på området. Konseptet skal ifølge nettstedet hete mixed reality, uten at de går nærmere inn på hva dette innebærer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.