SKYTJENESTER

Google overfører hele ansvaret for Kubernetes til utviklerne og brukerne

3. sep. 2018 - 05:00

På bloggen til Googles skytjenester kan man nå lese at selskapet overfører hele administrasjonen og kontrollen over sin konteinerplattform Kubernetes til samfunnet som utvikler og bruker plattformen.

Kubernetes er et Google-utviklet system for utrulling, skalering og administrasjon av konteinerbaserte applikasjoner. Google åpnet kildekoden til Kubernetes i 2014, og nå tar de altså et steg videre mot å legge prosjektet i hendene på offentligheten.

CNCF tar over

Det gjør de ved å overføre eierskap og ansvaret for både testing, infrastruktur og administrasjon til bidragsyterne selv, nærmere bestemt organisasjonen Cloud Native Computing Foundation (CNCF).

Google donerer 9 millioner dollar fordelt på tre år til CNCF for å dekke infrastruktur-kostnader knyttet til overføringen. Hensikten med overføringen er ifølge Google å legge til rette for videre vekst og innovasjon for plattformen.

Populær

Kubernetes har økt kraftig i omfang siden lanseringen. Google skriver at hele 54 prosent av Fortune 100-selskaper, som altså representerer de største amerikanske selskapene, benytter Kubernets på en eller annen måte.

I tillegg har utviklere lagt igjen rundt én million kommentarer relatert til Kubernetes-prosjektet på GitHub.

Plattformen skal i dag være et av de aller mest populære åpen kilde-prosjektene i verden. I løpet av juli måned skal Kubernetes-konteinerregisteret som Google er vert for ha hatt rundt 130 millioner nedlastinger av kjernekomponenter – cirka 4 millioner per dag.

Mer informasjon om Kubernetes og hvordan det fungerer finner du på prosjektets hjemmeside.

Les også: Cisco tar inn Googles AI. Slik vil det endre callsentre og samhandling »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.