SKYTJENESTER

Google skal bygge skytjenester under tysk kontroll

Overlater suverenitetskontrollen til tyske T-Systems.

T-Systems skal gis kontroll over deler av Google Clouds tyske infrastruktur. Bildet er fra Googles datasenter i Douglas County i USA.
T-Systems skal gis kontroll over deler av Google Clouds tyske infrastruktur. Bildet er fra Googles datasenter i Douglas County i USA. Illustrasjonsfoto: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. sep. 2021 - 14:00

Utfordringene med å lagre europeiske personopplysninger i skytjenester kontrollert av amerikanske selskaper har ført til nye samarbeid mellom europeiske IT-selskaper og noen av de store, amerikanske skygigantene. For eksempel har Microsoft lenge gjort det mulig for tredjeparter å tilby Azure-baserte skytjenester ved hjelp av Azure Stack. 

I Frankrike har både AWS og Google inngått samarbeid med henholdsvis Orange og OVH Cloud om bygging av skytjenester basert på amerikansk teknologi (for abonnenter), men kontrollert av de franske selskapene. 

Tar hånd om krypteringen

Denne uken ble det klart at Google planlegger å gjøre noe tilsvarende i Tyskland. Sammen med T-Systems, et datterselskap av Deutsche Telekom, skal selskapene bygge og levere tjenester som skal tilfredsstille kravene til tyske virksomheter, inkludert offentlig sektor og helsevesenet. 

Det er T-Systems som skal administrere suverenitetskontrollen og -tiltakene, inkludert kryptering og identitetsadministrasjon. Selskapet skal også ha en kontrollfunksjon over relevante deler av Google Clouds tyske infrastruktur, mens fysisk og virtuell tilgang til anlegg i Tyskland skal skje under oppsyn av både T-Systems og Google Cloud. 

I utgangspunktet skriver T-Systems at de kommende tjenestene vil bli tilbudt tyske kunder, men Google skriver at også kunder i andre markeder vil kunne bruke slike tilbud fra selskapets betrodde partnere.

– Vi er utrolig stolte av å få arbeide med et teknologidrevet foregangsselskap som Alliander, sier Henrik Bache.
Les også

Halden-selskap: Venter dobling av omsetningen etter kjempekontrakt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.