Google skal selge domener

Ny tjeneste åpen for betatestere.

Google skal selge domener
Google Domains krever foreløpig invitasjon. Bilde: Skjermbilde

Nettgiganten Google har ganske god kontroll på de fleste aspektene av internett, så det er derfor ikke spesielt overraskende at de kaster seg på et av de få gjenvarende elementene, nemlig domener.

Denne uken lanserer selskapet en betaversjon av tjenesten Google Domains, som per i dag er ganske lukket - den kan bare brukes hvis man har invitasjon.

Google tilbyr et ganske bredt utvalg av tjenester: Man kan altså registrere domener anonymt, og Google lar brukerne skjule kontaktinformasjon fra søk via Whois-databasen, uten at man må betale til en tredjepartstjeneste. Det er støtte for opptil 100 gratis e-post-aliaser, som videresendes til eksisterende kontoer som Gmail. Det kan også legges inn videresending fra ett domene til et annet.

Man kan opprette inntil 100 underdomener, og Google støtter alle fremtidige toppnivådomener med unike og eksperimentelle navn - for eksempel .guru eller .photography.

Det påpekes også fordelene med Googles infrastruktur, enkle verktøy for administrasjon og integrasjon med verktøy for å bygge nettsider.

Tidligere, hvis man forsøkte å kjøpe et domene via Google, ble man gjerne videresendt til en av deres partnere, som GoDaddy eller eNom.

GoDaddy, en av de største tilbydere av domeneregistrering, bestemte seg nettopp for børsintroduksjon, bare uker før Google tok steget inn på domenemarkedet. Det innebærer selvsagt hardere konkurranse, men det er foreløpig uvisst når Googles domenevertøy blir bredere tilgjengelige, eller hvor mye tjenestene vil koste.

    Les også: