JUSS OG SAMFUNN

Google slettet personopplysninger

Press fra Bjørn Erik Thon førte frem.

4. juli 2011 - 14:16

For over et år siden ble det avslørt at Google samlet inn sensitive personopplysninger i forbindelse med Google Street View. Posisjonsdata, MAC-adresser til utstyr og SSID til WLAN, men også brukerdata sendt over ukrypterte WLAN-forbindelser ble automatisk fanget opp og lagret. I enkelte tilfeller skal hele e-postmeldinger, nettadresser og passord blitt fanget opp, uten å informere dem de gjelder.

I et brev til Google kritiserte Datatilsynet selskapet for å ha foretatt omfattende innsamling av personopplysinger, uten rettslig grunnlag.

- Den ulovlige innsamlingen ble gjort i forbindelse med datafangst til tjenesten Google Street View. I tillegg til innsamling av bilder og lokasjon ble det også samlet inn kommunikasjon på private trådløse nettverk. Det betyr at Google kan ha fått tilgang til blant annet brukernavn og passord og denne informasjon er i så fall lagret. Innsamlingen skal i følge Google ikke ha vært tilsiktet og selskapet nå stoppet denne datafangsten, melder Datatilsynet på sine nettsider.

Slettingen er bekreftet fra Google i et brev 9. juni i år. Datatilsynet ila ikke Google bøter for overtredelsen og viser til at de ikke ønsket å bruke saksbehandlingskapasitet på forholdet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.