Google utleverer WLAN-data

Bøyer seg for myndighetene i tre europeiske land.

Google utleverer WLAN-data

Bøyer seg for myndighetene i tre europeiske land.

I kjølvannet av den Street View-relaterte WLAN-fadesen til Google, hvor selskapet har samlet inn bruddstykker av private trafikkdata fra ikke-krypterte, trådløse nettverk, har selskapet nå besluttet å utlevere dataene til myndighetene i enkelte av landene hvor virksomheten har pågått.

Dette forteller Eric Schmidt, Google toppsjef, i et intervju med Financial Times.

Overleveringen skal skje innen utgangen av denne uken. Det er datavernmyndighetene i Tyskland, Spania og Frankrike som i første omgang vil få tilgang til dataene.

I forrige uke brøt Google fristen som datavernmyndighetene i Hamburg hadde satt for utlevering av dataene. Google begrunnet dette med at selskapet var usikre på om en slik utlevering ville være lovlig.

Nå har selskapet tydeligvis besluttet at dette ikke er noe som vil få større konsekvenser for selskapet enn å holde dataene tilbake.

- Vi tabbet oss ut. La oss være veldig klare på det. Dersom du er ærlig om dine feil, er det det beste tiltaket mot at det ikke skjer igjen, sier Schmidt.

Han forteller videre at Google internt vil utføre en total gjennomgang selskapets personvernpraksis, hvor man sjekker alle kode som er relatert til innsamling av data. Resultatene av denne gjennomgangen skal offentliggjøres innen juli.

Selskapet gjennomfører også en intern granskning av den mannlige programmereren som er ansvarlig for den omstridte koden, noe som skal ha være et klart brudd på Googles regler.

Ifølge Financial Times tror Schmidt at åpenhet vil hjelpe Google med å gjenvinne brukernes tillit.

– Det er bedre å ha et selskap som opererer etter et sett med prinsipper, noe du i det minste kan modellere, enn en politisk prosess, som klar ikke produserer noen fornuftige resultater, sier Schmidt.

Blant Googles prinsipper er visjonen om å indeksere all informasjon i verden.

    Les også:

Til toppen