GOOGLE

Google: Vi er de sikreste på nett

Eric Schmidt er ikke enig med Tim Cook.

Eric Schmidt lover at Google tar sikkerhet ekstremt alvorlig.
Eric Schmidt lover at Google tar sikkerhet ekstremt alvorlig. Bilde: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images/All Over Press
3. okt. 2014 - 09:37

Googles Eric Schmidt er ikke enig i Apples karakteristikk av søkegiganten. I respons til Apple-sjefen Tim Cooks kommentarer for et par uker tilbake, der Cook presiserte at Apple ikke behandler kundene sine som et produkt, sier Schmidt at Google alltid har vært ledende innenfor sikkerhet og kryptering.

– Våre systemer er langt sikrere og mer krypterte enn noen andres, inkludert Apple, sier Schmidt til CNN Money. Han legger til at det er hyggelig at Apple tar igjen.

Schmidt sier at Google jobber ekstremt hardt for å beskytte brukernes data mot andre selskaper, regjeringer og hackere. De vil også alltid gi brukerne mulighet til å dele mindre informasjon.

Schmidt sier at Tim Cook ikke er blitt briefet riktig når det gjelder Googles personvernpolitikk, og mens andre selskaper har den siste tiden slitt med diverse innbrudd, påpeker Schmidt at Google ikke har hatt noen nevneverdige problemer med dette.

CNN Money påpeker at Google likevel ikke har vært skånet for skandaler, alt fra snoking på private data fra Street View-biler til kontroversielle personvern-innstillinger.

Google har imidlertid satset tungt på kryptering i det siste, og krypterer nå Gmail, samt den nye versjonen av Android, som skal være nesten umulig å låse opp av andre enn eieren. Det siste poenget har brakt frem reaksjoner fra mektige FBI.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.