UTVIKLING

Google vil indeksere innholdet i iOS-apper

Gjøres tilgjengelig i søketjenesten.

Google ønsker å indeksere innhold i apper for iOS, slik at det blir søkbart og tilgjengelig via Googles søkeapp. Søketreffene vil deretter åpnes direkte i den relevante appen, i stedet for som en webside.
Google ønsker å indeksere innhold i apper for iOS, slik at det blir søkbart og tilgjengelig via Googles søkeapp. Søketreffene vil deretter åpnes direkte i den relevante appen, i stedet for som en webside. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. mai 2015 - 10:20

Google kunngjorde i går at selskapet nå også kan indeksere innhold i apper for iOS, for så å gjøre dette søkbart i selskapets vanlige søketjeneste.

Unikt innhold

Inntil nylig handlet Googles søketjeneste for det meste om webinnhold. Men weben er ikke det eneste stedet hvor det utgis innhold. For eksempel tilbyr mange mobilapper innhold som ikke er tilgjengelig på weben.

Google ønsker å gjøre også dette innholdet tilgjengelig for søk via selskapets søkeapplikasjon. Når brukeren velger å se nærmere på et slikt søkeresultat, åpnes innholdet i den riktige mobilappen. Dette har vært en stund vært mulig på Android.

Les også: Google Now åpnes opp 

Utviklere

Når det gjelder iOS har løsningen bare vært tilgjengelig for en liten gruppe testpartnere. Men selskapet har gjort tilgjengelig en del teknologi som gjør det mulig for app-utviklere å gjøre forberedelser før sluseportene åpnes helt. Denne er omtalt i dette blogginnlegget.

Google skal også fortelle mer om løsningen under Google I/O-konferansen som starter i kveld, norsk tid.

Indekseringen avhenger altså av at app-leverandørene bygger inn støtte for den i appene.

 

Les også:Sanntids Twitter tilbake hos Google

 

Dyplenking

I en separat kunngjøring opplyste Google i går at selskapets tjeneste for å forkorte URL-er, goo.gl, nå også støtter dyplenker til innhold i både Android- og iOS-apper. Dersom appen ikke er installert på brukerens enhet, åpnes i stedet app-leverandørens nettsted i nettleseren.

Også kortlenker som allerede har blitt opprettet, skal kunne åpne innholdet i riktig applikasjon. Et enkelt eksempel er denne adressen: https://goo.gl/maps/ALpGM.

Les også: – Åpner for A/B-testing i Google Play 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.