BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google vil lage batterier selv

Lang levetid er målet.

Google skal ha jobbet med egne batteriteknologier i en årrekke, selv om utviklingen er fremdeles i et tidlig stadium.
Google skal ha jobbet med egne batteriteknologier i en årrekke, selv om utviklingen er fremdeles i et tidlig stadium. Bilde: PantherMedia / Thomas Pajot
13. apr. 2015 - 13:34

Det hemmelighetsfulle Google X-laboratoriet, der det klekkes ut prosjekter som ballong-basert internett eller selvkjørende biler, jobber nå med å utvikle langvarige batterier. 

Det skriver Wall Street Journal og ifølge deres kilder er det foreløpig et lite firemanns team som jobber med prosjektet per i dag, men ambisjonene er store. Teamet ledes av Dr. Ramesh Bhardwaj som har tidligere jobbet med batterier hos Apple. 

Teamet har de siste årene jobbet med batteriteknologier Google kan utvikle selv, hevder Wall Street Journal.

Fremtidsrettet

Google krever bedre batterier, fordi selskapet jobber med mange prosjekter som har behov for dette - selvkjørende biler og nye varianter av Google Glass, for eksempel. Google ønsker etter sigende å gjøre seg mest mulig uavhengig av tredjepartsleverandører, spesielt når det gjelder batteriteknologier.

Les også: Superbatteri lades på ett minutt.

Forskingen til Google X omfatter forbedringer i dagens litium ion-teknologier, samt tynne «solid state»-batterier. De sistnevnte egner seg godt til forbrukerprodukter som smartmobiler og kroppsnær teknologi, ifølge tidligere presentasjoner av Dr. Bhardwaj. Slike batterier tar mindre plass, kan bøyes, til og med opereres inn i menneskekroppen. 

Slike batterier vil være behjelpelige med krevende funksjoner som videoopptak via Google Glass-aktige briller og lignende. 

Målet, når alt kommer til alt, er selvsagt batterier som varer lenger. 

Det skal også finnes andre team internt i Google som jobber med batterier. Det inkluderer blant annet løsninger for Project Loon-ballongene. 

Når vi vil se resultatene av Dr. Bhardwajs forskning i praksis er imidlertid uvisst. 

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.