Google vil redde deg fra å bli påkjørt

Ny patent avslører spennende teknologi.

Google vil redde deg fra å bli påkjørt
Google ser for seg å advare deg om innkommende farer utendørs. Bilde: Google

Google har fått patentert en teknologi som vil advare mobilbrukere om innkommende trafikk eller andre farer.

Det har tross alt de siste årene blitt et problem med personer som ser på smarttelefonen i offentlig rom og ikke følger med på hva som skjer rundt. Dette kan i verste fall føre til alvorlige konsekvenser.

Google søkte om patentet i mars i fjor, og har nå fått det innvilget.

Teknologien gjør det blant annet mulig å slå opp lokasjonen til brukeren, og deretter sjekke om det har vært ulykker eller andre faremomenter i nærheten i det siste. Dermed kan brukeren bli bedt om å følge bedre med. Ved å analysere ulykkesrapporter kan teknologien avgjøre hvor stor risiko det er for brukeren å bevege seg i det aktuelle området.

Denne tegningen viser litt av konseptet.
Denne tegningen viser litt av konseptet. Bilde: Google/skjermbilde

Smartmobilens mikrofon kan også brukes som en sensor som leser lyden til omgivelsene. Bilmotorer, bremselyder og lignende kan bli tolket av teknologien, og igjen kan brukeren advares. Lydene skal analyseres av løsningen, og endringer i frekvensen kan brukes til å avgjøre risikofaktor. Det skal for eksempel være mulig å måle hastigheten til det farlige objektet ved å analysere lydfrekvensen.

I patentsøknaden skriver Google at over tid har bruken av multimediainnhold økt, og klient-enhetene kan få tilgang til denne type innhold stort sett når som helst og hvor som helst. En bruker som bruker hodetelefoner kan få bli mindre oppmerksom på omgivelsene. De ønsker tydeligvis å gjøre noe med det.

Som med så mange andre patenter er det ingen garantier for at denne teknologien faktisk vil bygges inn i en fremtidig Android-versjon. Det er imidlertid lov å håpe, da det høres ut som en genuint nyttig funksjon.

    Les også: