Google Wallet vender tilbake

Ny satsning på mobil betaling.

Google Wallet vender tilbake
Google Wallet, slik det fremstod i 2011. Bilde: Google

Krigen om mobilbetaling er tydeligvis i ferd med å tilspisse seg igjen. Etter at Apple entret markedet med sin Apple Pay, forsøker konkurrentene å satse på nye løsninger eller blåse nytt liv i eksisterende prosjekter.

Samsung bekreftet forrige uke at de kjøper selskapet LoopPay, som utvikler en betalingssløsning som fungerer både med NFC-utstyrte terminaler og de mer tradisjonelle variantene, og har dermed mye større dekning enn Apple. Man forventer at denne teknologien blir inkludert i kommende Galaxy S6.

Google Wallet, på sin side, har ikke blitt veldig utbredt siden lanseringen i 2011. Google var tidlig ute med NFC-betaling, men tjenesten har vært begrenset til USA, og heller ikke der er det blitt noe stor suksess, blant annet fordi operatører ikke kom ombord.

Nå ser det ut til at Google ønsker å gjøre et nytt forsøk, og denne gangen skikkelig. Riktignok gjelder det nye initiativet fremdeles bare USA, men det er like fullt relevant for mobilbetalingsbransjen.

Nye avtaler og ny teknologi

For det første er det snakk om at Google er i ferd med å inngå nye avtaler med amerikanske operatører, og til og med gå såpass langt som å betale dem for å gjøre Wallet-tjenesten bedre synlig på sine Android-telefoner.

Dette betyr at tjenesten vil komme forhåndsinstallert på mobiler som leveres av AT&T, Verizon og T-Mobile, og dette vil skje senere i år.

For det andre kjøper Google nå en del teknologi fra selskapet Softcard, som er en felles betalingsløsning fra de samme operatørene. Denne ble heller aldri noen suksess hos publikum grunnet svak funksjonalitet - og prosjektet har til og med måttet gå gjennom et uheldig navnebytte - det het opprinnelig Isis.

Hvis Google i stedet bygger inn teknologien i sin egen tjeneste og ruller den ut til flere operatører, kan de bli en ordentlig relevant konkurrent til Apple. Og dermed er det bare å håpe at betalingsløsningene også ankommer våre breddegradder i nær fremtid.