UTVIKLING

Googles 3D-brett kommer til Norge

Project Tango er på vei.

Snart vil Project Tango-brett vil kunne kjøpes i Norge.
Snart vil Project Tango-brett vil kunne kjøpes i Norge. Bilde: Google
5. aug. 2015 - 14:13

Googles Project Tango er et sideprosjekt som ble offentliggjort i 2014, og det har strengt tatt vært ganske stille rundt det siden.

Poenget er å utvikle kamerateknologier som skal gjøre mobile enheter mer oppmerksomme på sine omgivelser. Via kameraer som leser dybde og avstand kan det brukes til å lage 3D-kart over interiører, og det har stort potensiale innen teknologier som utvidet virkelighet og navigasjon.

Les også: Slik kan Googles 3D-mobil brukes

Prosjektet innebærer at utviklerne mottar ganske tradisjonelle Android-nettbrett som bruker Nvidias Tegra K1-prosessor og har 4 gigabyte minne. Bevegelse fanges opp via gyroskop og akselerometer, og brettene har også et kamera som kan lese bevegelse og en infrarød sensor.

Project Tango har vært en del av såkalte ATAP – en avdeling som jobber med avanserte teknologier. Tidligere i år ble det imidlertid oppgradert til å bli en selvstendig avdeling innen Google.

Populært

Selskapet forteller at de har levert over 3000 utviklerenheter så langt, og det finnes allerede flere hunder applikasjoner som bruker teknologiens muligheter.

Det har også kommet en rekke programvareoppdateringer som har åpnet for nye funksjoner og bedre ytelse.

Den store nyheten er altså at utviklingssettet vil nå rulles ut til mange flere land, inkludert Norge. Den offisielle lanseringen skjer den 26. august.

Les mer: Intels 3D-kamera kommer til mobiler

I USA koster utviklingssettet 512 dollar, det vil si 4247 norske kroner. Den endelige norske prisen foreligger ikke per i dag. Det presiseres at det ikke er en kommersiell lansering.

Også norske forskere har tidligere uttalt interesse for teknologien i Project Tango – nå som brettet blir offisielt tilgjengelig i Norge og flere europeiske land blir det spennende å se resultatene på sikt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.