Googles internettballonger til Indonesia

«Project Loon» skal gi bredbåndsdekning til 100 millioner mennesker.

Googles internettballonger til Indonesia
Alphabet-president Sergey Brin på talerstolen i Indonesia. Fra venstre Ririek Adriansyah, CEO i Telkomsel, Dian Siswarini, CEO i XL Axiata. Alexander Rusli, CEO i Indosat, og Mike Cassidy, som er sjef for Loon-prosjektet til Alphabet/Google. Bilde: Google

Mountain View (NTB-AP): Google planlegger å sende opp flere hundre ballonger som skal spre internett i Indonesia.

Onsdag kunngjorde selskapet at de trapper opp sitt ballongprosjekt, og at de ønsker å satse på Indonesia, hvor størstedelen av befolkningen ikke er koblet til internett.

Flere detaljer: Skal lage mesh-nettverk i stratosfæren 

«Project Loon»

«Project Loon», som det to år gamle prosjektet er kalt, går ut på å sende høyhastighetsinternett fra luftballonger som svever rundt 60.000 fot over bakken.

Indonesias befolkning på 250 millioner er spredt utover 17.000 øyer, og kun 42 prosent av dem har internett. Dermed passer landet godt for Googles trådløse internettprosjekt.

Enorm dekning: Én ballong kan gi 4G til hele Østfold 

Fortsatt testing

Ballongene er fremdeles under testing, så det er usikkert når de er på plass i Indonesia. Tilgangen til nettet vil bli solgt gjennom lokale leverandører av teletjenester.

Prosject Loon - plasseringen av ballongene
Ballongene i Prosject Loon utplasseres høyt oppe i atmosfæren. Bilde: Google
 

«Project Loon» er del av Googles nye moderselskap Alphabet Inc., som har ansvar for prosjekter som faller utenfor teknologikjempens kjernevirksomhet. (©NTB)

Bakgrunn: Fire milliarder fortsatt uten nett 

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.