Grafikkort for den kjedelige mellomjula

Ønsker du å tilbringe jula foran datamaskinen? Se TV, redigere hjemmevideo og spille 3D-spill? Creative Labs´ nye kort lover å la deg gjøre akkurat det.

Det er enda etpar uker igjen til nissen kommer, så vi skal unnlate å dra vitser om grafikk-kort versus julekort og denslags. Men Creative Labs, som står bak noen av de fetere multimediakortene på markedet, lanserer nå noe de kaller 3D Blaster Personal Cinema, som skal gjøre det mulig å trimme juleflesket på alt fra videoredigering til, eh, TV-kikking og heftige 3D-spill.

Selskaper som Matrox og Nvidia slåss hardt på dette markedet, og Creative Labs håper vel det blir mange harde pakker med selskapets navn på under treet i år, akkurat som digi-leserene nok håper det snart blir slutt på alle de håpløse jule-allegoriene i avisens artikler. Nvidia-teknologi har vært førstevalg for mange hardcore-spillere en stund, mens dette kortet nok fokuserer mer på mellomsjiktet i markedet.

3D Blaster Personal Cinema er basert på GeForce2 MX400-grafikkortet med 64MB SDR RAM. Med kortet kommer en ekstern enhet som blant annet har TV-tuner og video inn- og utgang.

Kortet har medfølgende fjernkontroll, så med en solid harddisk kan du bygge din egen digitale videospiller, og ta opp TV-kvelden på harddisk og redigere vekk Absolute Music-reklamen før du setter deg ned for å vegetere.

Veiledende pris for kortet er kroner 2.599,-, og det skal være i butikkene tidsnok til julehandelen.

Til toppen