Grand Prix i alle kanaler?

Norsk Rikskringkasting tar sitt ansvar alvorlig og går sammen med Telenor for å gi folket det vi sier vi ikke vil ha; enda mer Grand Prix. Denne gangen er det Internett som har skylda.

De to gigantene har innledet et samarbeid for å gjøre EuroSong 2000 til en prøvestein for mulighetene som ligger i fremtidens bredbåndsnett, heter det i en pressemelding.

Dette er vel det man kaller klar melding til de av leserne som har levd i den villfarelse at bredbåndsnettet skulle brukes til noe fornuftig.

Tospannet skal legge ut "all den informasjonen du trenger om konkurransen", og det inkluderer musikkvideoer, reportasjer fra arrangørbyen Stockholm, sladder, konkurranse og 'alternative' Grand Prix-låter.

Om man føler for det blir det også mulighet til å møte gruppen Charmed som forsvarer Norges ære i Globen lørdag 13 mai. Hurra.

Hvert eneste år sitter man rundt i hus og hytte og kikker på både den norske og den internasjonale finalen. Og mor, far, barn og hele slekta synger med på åpningsmelodien mens de lurer på hvilken unnskyldning de skal bruke i år.

NRKs Grand Prix-guru Jostein Pedersen vil avkrefte myten om at det bare er i Norge man har mage til å se arrangementet, og en rask søke-tur på Internett avslører svært mange nettsteder med omfattende EuroSong-materiale.

Mye av det synes å være laget av og besøkt av folk man nok ikke har lyst til å sitte ved siden av under langvarige middager.

Les bare dette bidraget fra en 'entusiast' fra Nederland, la oss kalle ham 'H':

Jeg er 35 år gammel og kommer fra Nederland. Jeg samler på vinylsingler. Jeg har samlet i ett år og har nå 35.000 stykker. Akkurat nå er jeg besatt av å få tak i alle singlene fra Eurovision Song Contest og de nasjonale finalene. Jeg elsker de forskjellige plateomslagene de bruker. Jeg har sett Grand Prix hvert eneste år. Siden 1974.

Se gjerne Grand Prix, men pass på: Du kan ende opp som 'H'.

Nå også på Internett.

Til toppen