BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gratis Internett (i USA)

Internett-kunder i San Francisco kan glede seg over et helt nytt tilbud: Gratis Internett-aksess. Et selskap tilbyr nå en slik gratistjeneste etter gode erfaringer med et lignende tilbud i Tokyo.

Sigvald Sveinbjørnsson
30. des. 1996 - 11:30

Tjenesten som nylig så dagens lys i San Francisco tilbyr kunder gratis Internett-aksess og elektronisk post. Bak tjenesten står det japanske Hyper Net Inc. Tjenesten kalles for Cyber FreeWay og kommer etter at selskapet tidligere har hatt suksess med en lignende tjeneste i Tokyo.

Pengene tjenes ved å selge annonseplass. Annonsene presenteres i en seperat applikasjon som kommer fram på skjermbildet ved siden av nettleser-vinduet. Annonsebildet er 130 pixler bredt, og annonsen byttes ut en gang i minuttet. Om brukeren klikker på annonsen kommer det opp flere opplysninger om annonsørens tilbud og tjenester.

Den samme tjenesten ble lansert i Tokyo i juni, og har allerede fått 135.000 kunder og over 300 annonsører.

For å få tilgang til gratis Internett-aksess må brukerne registrere seg med diverse opplysninger som brukes for å produsere en demografisk profil. Denne profilen kjøres opp mot annonsørenes produkter og tjenester på en sentral server, slik at kundene får opp annonser som ligger så nær profilen som mulig. Windows-versjonen er lansert, mens Macintosh-brukere får sin versjon av tjenesten i februar.

Om prøveprosjektet i San Francisco går bra er det planer for lansering i hele USA.

Tjenesten koster USD 30 i registreringsavgift men er deretter gratis uansett hvor mye en orker å surfe, fortsett fra tellerskrittene da.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.