Gratis utprøving av Liberty Alliansens ID-standard

Et nytt gratisverktøy fra Sun lar utviklere prøve ut den digitale ID-standarden som Liberty-alliansen spesifiserte i sommer.

Et nytt gratisverktøy fra Sun lar utviklere prøve ut den digitale ID-standarden som Liberty-alliansen spesifiserte i sommer.

Verktøyet Interoperability Prototype for Liberty er lagt ut på Suns Java-utviklersider, og distribueres etter selskapets åpen kildekodelisens. Hensikten er å gi utviklere innsikt i hvordan versjon 1 av Liberty Alliance-prosjektets spesifikasjon for standard digital ID kan implementeres. Verktøyet består av kildekodebibliotek i Java, og er ikke beregnet på kommersiell anvendelse.

Poenget med Liberty-alliansen er å tilby et grunnlag for digital ID som flere leverandører kan forholde seg til, som alternativ til Microsofts Passport-ordning. Alliansen omfatter, foruten Sun, en solid blanding av IT-leverandører, kredittkortselskaper, finansinstitusjoner, industribedrifter og så videre. Blant annet er både Visa, MasterCard og American Express med. Microsoft er tilbudt medlemskap, i håp om at det vil la seg gjøre å bli enige om en standard som kan implementeres i absolutt alle plattformer.

Les også

Sun lover at deres Liberty-kompatible Identity Server 6.0 skal komme på markedet innen årsskiftet.

Til toppen