Gratis virusdreper reparerer PC-en

HouseCall, en gratis virus-dreper, har fått nye funksjoner som lar den grave i PC-en din og fikse ting som er i uorden.

Trend Micros populære antivirustjeneste HouseCall er en gratis virusdreper på nettet. Ved å logge seg inn på sidene deres kan man få systemet sitt skannet og bli varlset om eventuelle virus eller trojanske hester som har infisert datamaskinen.

Nå lanseres tjenesten med utvidet funksjonalitet - mulighet til å få maskinen reparert over nettet. Ifølge pressemeldingen skal trojaner-dreperen kunne fjerne ødelagt kode og tilbakestille eller gjennopprette innstillinger som er blitt tuklet med.

Trojanske virus, som TROJ_MTX, TROJ_NAVIDAD og TROJ_HYBRIS spres, ikke bare ved å infisere eller sende infiserte filer, men ved å gjøre endringer i selve datasystemet. De legger seg gjerne i minnet på PC-en, gjør endringer i register og systemfiler, eller legger igjen annen ondsinnet kode i brukerens maskin. Antivirusprogram søker etter og fjerner infiserte filer, men de kan som oftest ikke gjøre noe med de andre skadene som påføres av trojanske virus og ormer, skriver selskapet.


Trojan System Cleaner gjenoppretter registeret og filene som er blitt påvirket eller endret av trojaneren, slik at man slipper å sitte og fikle med det selv, om man absolutt ikke vil.
Systemet har også mulighet til å avslutte enkelte trojanske program som jobber i minnet, og tilbyr "precautionary recovery measures", en loggrapport som viser alle endringer og har flere back-up muligheter.

De siste 30 dagene har HouseCall søkt etter og fjernet nærmere 3 millioner virus, og mer enn 27 millioner virus det siste året ifølge pressemeldingen.

HouseCall fungerer på Windows 95, 98, 2000, ME og NT arbeidsstasjoner, og kan brukes mot e-postbokser på Exchange-servere.

Til toppen