FORBRUKERTEKNOLOGI

Groove utfordrer Apple Music

Dette er Microsofts ny-gamle strømmetjeneste.

Slik ser Groove Music ut i Windows 10.
Slik ser Groove Music ut i Windows 10. Bilde: Microsoft
7. juli 2015 - 13:10

I disse Apple Music- og Tidal-tider er det fort gjort å glemme at også Microsoft har sin strømmetjeneste for musikk. Denne har lenge vært kjent som Xbox Music, og altså vært knyttet til det spillsentriske Xbox-brandet. 

Dette er tydeligvis over og ut for nå - selskapet bytter nemlig navn på tjenesten og introduserer en del nye funksjoner samtidig. Det er åpenbart at også Microsoft ønsker å gjøre seg litt bemerket i det ganske så utfordrende landskapet for mediestrømming. 

Xbox Music heter nå altså Groove. Det er ikke umulig at det er et forsøk på å distansere seg litt fra Xbox, som tross alt ikke har så mye relevanse for de Microsoft-brukerne som ikke spiller. 

Interessant nok er dette en motsatt strategi sammenlignet med Sony, som nylig byttet navn på sin musikk-tjeneste til PlayStation Music, nettopp for å unytte styrken til spillsatsningen sin.

Les mer: Nå er det slutt på Sonys musikktjeneste.

Windows 10-sentrisk

Groove skal være mer skreddersydd for Windows 10-opplevelsen, og det betyr at tjenesten får et nytt grensesnitt som har tydeligere menyer og bedre navigasjon. Det skal fungere like bra med mus og tastatur som med berøring. 

Man kan også tilpasse utseendet med flere temaer. 

En nyttig funksjon er at Groove kobles sammen med skylagringen OneDrive, der man kan laste opp sine egne MP3-filer. Disse filene kan deretter spilles av gjennom Groove på Windows, Xbox eller iOS og Android (smartmobil-støtten kommer imidlertid litt senere). 

Prisingen på tjenesten forblir uforandret, 9,99 dollar i måneden (ca. 82 kroner) eller 99 dollar for et helt år. 

Også videotjenesten Xbox Video får en overhaling, og vil nå kalles for Movies & TV. Det legges til noen nye funksjoner, som for eksempel støtte for .mkv-avspilling, og igjen skal designet fokusere på å fungere like godt med mus og tastatur som med berøring.

Les også: Norske Beat.no ønsker Apple Music velkommen.

Appen skal også ha sammenhengende avspilling: Man kan begynne å se en film på Xbox, for eksempel, og fortsette der man slapp på en annen enhet. 

Begge de nye appene vil være tilgjengelig i den neste testversjonen av Windows 10, og vil rulles ut for alle brukere sammen med den ferdige Windows 10-versjonen 29. juli. 

Tiden får vise hvorvidt rebrandingen gjør Groove til en mer relevant konkurrent til de etablerte strømmetjenestene som Spotify, eller svært profilerte nykommere som Apple Music. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.