Grusomt bra kamera II: Storebror kommer til byen

Vi testet for en tid siden et skikkelig høyteknologisk digitalkamera. Nå har storebror i familien ankommet.

Vi testet for en tid siden et skikkelig høyteknologisk digitalkamera. Nå har storebror i familien ankommet.

'Storebror' i denne sammenhengen er Ricohs RDCi-700, og lillebror er RDC-7 som vi testet i høst.

Kameradelen er stort sett den samme, men innpakningen er anderledes. Kassen er større, og inni kassen har Ricoh fått plass til e-post- og ftp-klient, billedredigeringsprogram, samt en nettleser, som alle administreres fra en 3,5-tommers, vridbar LCD-skjerm.

Kameraet kan nemlig surfe på nettet, om enn med visse skjermbegrensninger. Men aller viktigst er at man kan koble det til mobiltelefon, telefonplugg eller lokalnettverk via PC-kortplassen (type II) og passende kabling, og sende bildene sine rett ut på nettet eller til e-postmottagere.

Kameraet har et enkelt, innebygd billedredigeringsprogram, som lar brukeren både beskjære og krympe bildene før sending.

Bildene kan sendes som e-post, eller man kan opprette et HTML-dokument i kameraet, og publisere det via FTP. Om man har tatt bilder av notater, med kameraets tekst-innstilling, kan disse sendes rett til en fax for utskrift.

Før fotograferingen starter, kan man lage dokumenter på PC-en, eksportere dem til kameraet, som så tar bilder og legger dem i den rekkefølgen man vil ha dem. Og så er det bare å smelle dem inn i dokumentmalen og eksportere alt sammen tilbake til PC-en, ferdig limt inn på riktig sted.

Navigasjonen i kameraets mapper og funksjoner gjøres via knapper, samt med medfølgende penn på den trykkfølsomme skjermen. Programvaren inneholder også en plug-in for Win Explorer og Mac Finder, slik at man kan lene seg tilbake og administrere via skjermen på datamaskinen.

Kameraet er tydeligvis beregnet på proffbrukere som har behov for enkel og rask overføring av bilder fra en utegående arbeidsplass. Det vil passe bra for fotografer på hasteoppdrag, men kanskje enda mer for prosjektarbeid på byggeplasser, oljeplattformer eller andre steder man trenger rask utveksling av informasjon mot sentralen.

En funksjon som støtter opp om dette er at bildene kan utstyres med notater, enten håndskrevne eller via det virtuelle tastaturet.

For tekniske spesifikasjoner på kameradelen av apparatet, se vår test av RDC-7.

Til toppen