Hacker-kampanje for Kashmir

En pakistansk hackergruppe har den siste tiden vandalisert mer enn 1000 websider, i et forsøk på å rette oppmerksomheten mot det de mener er overgrep mot befolkningen i Kashmir.

Hackerbanden GForce Pakistan figurerer stadig vekk på listene over nylig vandaliserte nettsider. Grupperingen, som består av seks unge pakistanske menn, har eksistert i nesten ett år, og har på denne tiden rukket å vandalisere rundt 1000 nettsider.

Den første tiden bestod de vandaliserte sidene gjerne av skarp anti-Indisk propaganda og krigerske utfall mot det de betraktet som en verdensomspennende konspirasjon mot muslimer.

Men i det siste har tekstene GForce legger ut på de sidene de 'defacer' blitt mer ydmyke. Nå vil de bare ha slutt på det de oppfatter som en uholdbar situasjon i Kashmir.

Kashmir ligger i grenseområdene mellom India og Pakistan, og har lenge vært et betent konfliktområde.

- Vi gjør dette for å skape global oppmerksomhet om situasjonen i Kashmir, tusenvis av mennesker dør der. Pakistanske medier er ikke så sterke, og indiske medier pisker opp misstemning mot Pakistan blant den indiske befolkningen, sier et medlem i banden som kaller seg "Sniper", til digitoday.no.

Medlemmene ønsker av forståelige grunner å være anonyme, og "Sniper" vil heller ikke opplyse hvor i Pakistan de befinner seg. Kanskje ikke annet å vente når man har begått hærverk over hele Internett.

- Vi hjelper webmasteren med å få de vandaliserte sidene opp på bena igjen hvis de ber oss om det, men ikke alltid. Ikke hvis "admin" er uhøflig mot oss, sier han.

Representanten for de seks bandemedlemmene sier at det er overgrep mot sivilbefolkningen som er hovedårsaken til at de driver denne kampanjen. Tidligere inneholdt sidene gjerne spark mot India, Bill Clinton og andre som ble oppfattet som fiender.

Nå har gruppen begynt å legge inn lenker til nyhetssider som viser til påståtte overgrep, samtidig som de oppfordrer FN til å engasjere seg.

Her er en liste over gruppens aktiviteter de siste par dagene. Flere detaljer om angrepene finner du på hjemmesidene deres.

00.09.13 Mobius Consulting Group (www.starpages.net)

00.09.13 Great Pubs (www.greatpubs.com)

00.09.13 IBIS Inc (dmss.webindia.com)

00.09.13 Erotic Homepages (www.erotichomepages.com)

00.09.12 Staffordshire University (seeview.staffs.ac.uk)

00.09.12 Rated (www.rated.net)

00.09.12 Star Bizz (www.starbizz.com)

00.09.12 World Surplus (www.worldsurplus.com)

00.09.12 New American Leasing & Financing (www.newamericanleasing.com)

00.09.12 New York State Guide (www.newyorkstateguide.com)

00.09.11 World Peace Collection (www.worldpeacecollection.com)

00.09.11 First Domain Name Company (www.firstdomainnamecompany.com)

00.09.11 Sioux Valley Electric (quail.svtv.com)

00.09.10 Cable USA (www.cablecatalogusa.com)

00.09.10 USA Clothing (www.usaclothing.com)

( Liste fra Attrition.org)

Til toppen