Hackerens paradis

Kræsjer din Mac eller Windows-installasjon? Tar RealPlayer 100 prosent av prosessorkraften på din maskin? Da er kanskje RootShell tjenesten hvor du finner løsningen på problemet.

Problemene med feil og sikkerhetshull i dagens programvare er enorme. Vi kan ikke regne med at problemene løser seg i de kommende årene heller, fordi programvaren blir stadig mer kompleks og omfattende.

I tillegg til at programkomponenter utviklet av forskjellige leverandører i større grad vil integreres enn tidligere, kan vi heller forvente at utfordringene med programfeil og sikkerhetshull vil fortsette å øke eksponensielt fremover.

RootShell er en uavhengig tjeneste (se peker til nettstedet i margen til høyre) som raskt publiserer viktig informasjon om sikkerhetshull og feil i programvare og operativsystemer. Her finner du korte beskrivelser av problemene, samt lappesaker - såkalte "patcher" - som i gitte tilfeller kan omgå eller rette feilene.

Tjenesten tilbyr blant annet en navigasjonsseksjon hvor du finner de siste oppdagelsene, samt en søkefunksjon hvor du kan søke på programvare eller operativsystem.

Tjenesten er et "must" for teknologer og driftspersonell. Nå har den blitt meget populær også for den mer ordinære PC-bruker. Så får det ikke hjelpe om noen ondsinnende hackere bruker tjenesten for å finne de nyeste sikkerhetshullene å leke med.

Til toppen