Hacking og galskap på nettet

Boken "Underground: Tales of hacking, madness and obsession" legges ut på nettet. Gratis.

Boken "Underground: Tales of hacking, madness and obsession" legges ut på nettet. Gratis.

Nok en bok konverteres til elektronisk format og legges ut på nettet. Denne gangen er det Random House i samarbeid med forfatter Suelette Dreyfus og researcher Julian Assange som legger ut boken "Underground: Tales of hacking, madness and obsession on the electronic frontier".

Boken ble gitt ut i 1997, og omhandler skjebnen til endel hackere fra USA, Australia og Storbritannia. Vi følger hackerne Par, Pad, Gandalf, Force, Electron, Phoenix, Mendax, Prime Suspect og Anthrax på vei gjennom diverse telefon- og datasystemer over hele verden. Og til slutt, for etpar av dem, gjennom rettssystemet og diverse psykiatrisk behandling.

"Underground" er ikke spesielt teknisk av seg. Dette har irritert endel anmeldere som gjerne vil ha en teknisk gjennomgang av akkurat hvordan VMS-ormen WANK krasjet NASAs datasystemer i 1989.

Men Dreyfus skriver veldig fint om personene bak nick-ene - hvem de er og hva de tenker med sine omfattende aktiviteter. Hun er også dyktig på å dramatisere stoffet, slik at skjebnene trer frem og stoffet blir spennende og interessant, selv for den med begrenset interesse for VAX-maskiner og X.25-protokollen.

Boken ligger ute i flere formater, både ren tekst og andre, og kan lastes ned fra nettstedet Underground-Book.com

NB! På grunn av stor trafikk er bokens nettsted for tiden av nettet. Men teksten er også lagt ut på denne nettsiden: PoliTechBot.com

Til toppen