Hacking og Java-småprat med Playstation

Et tsjekkisk firma har laget et Linux-hack for Playstation1, mens Sony selv annonserer støtte for Java på toer´n.

Et tsjekkisk firma har laget et Linux-hack for Playstation1, mens Sony selv annonserer støtte for Java på toer´n.

Den japanske elektronikkgiganten Sony har annonsert at de vil implementere Java i sin populære spillkonsoll Playstation 2.

Kunngjøringen kom på JavaOne-konferansen i San Francisco, ifølge Gamespot, og de første PS2-maskinene med Java-støtte skal bli tilgjengelige i desember i år.

I tillegg skal det komme en ny harddisk som vil gjøre konsollen til en Internett-maskin med lagringsmuligheter for applikasjoner. En av applikasjonene er et Java-basert chatteprogram, og dette ble demonstrert på konferansen.

Da Sony lanserte sin egen Linux-pakke til PS2, ble denne utsolgt på åtte minutter.

For litt siden lanserte det tsjekkiske firmaet Blokman Trading en Linux-versjon for den første Playstation-konsollen. Selskapet har portet Linux-kjernen versjon 2.4 over på MIPS-arkitekturen, som Playstations prosessor er basert på. Versjonen, kalt Runix, kan lastes ned fra selskapets nettsider i alfa-utgave, men selskapet planlegger å ha en beta ute i Juli og en ferdig, stabil versjon til høsten.

Målet for portingen er å gjøre Playstation til en rimelig arbeidsstasjon, ifølge et intervju i ZD Net.

Sony holder hardt på sine MIPS-baserte maskiners hemmeligheter, mens Runix-hacket skal gjøres tilgjengelig under GNU General Public Licence, slik at også andre kan modifisere og utvikle varene.

Selskapet håper å lansere et programvare-utviklingssett (SDK) og kontorprogramvare til konsollen, og skal også være igang med en porting til Playstation2.

Runix-kjernen kan lastes ned fra Runix.ru, om man orker å vente på de 26MB med data det innebærer.

Til toppen