TELENOR

Halvert driftsresultat for Telenor

Mener det likevel går rett vei.

Resultatet til Telenor tynges særlig av nedskrivninger i India.
Resultatet til Telenor tynges særlig av nedskrivninger i India. Bilde: H.Brombach
Av NTB
26. okt. 2016 - 10:19

Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge): Telenor mer enn halverte driftsresultatet i tredje kvartal, men mener likevel det går rett vei, med omsetningsvekst og tiltak for å få kuttet kostnadene.

Den norske telegiganten melder om 32,8 milliarder kroner i driftsinntekter, en snau milliard mer enn i samme kvartal i fjor. Driftsresultatet falt imidlertid dramatisk – fra snaue 6,6 milliarder kroner til bare i underkant av 3,2 milliarder.

Selskapet tynges særlig av nedskrivninger i India.

– Som følge av nylige observasjoner i det indiske markedet, har virkelig verdi av lisensene i India blitt vurdert, og det har blitt foretatt en nedskrivning på 4 milliarder kroner, opplyser selskapet.

Leste du denne? Telenor varsler masseoppsigelser i Norge

Tap og nedskrivninger

Totalt har Telenor India bokført til sammen 7,3 milliarder kroner i tap og nedskrivninger i årets ni første måneder.

Selskapet melder imidlertid om et rekordhøyt driftsresultat før nedskrivninger og avskrivninger (EBITDA) på 12,5 milliarder kroner i tredje kvartal, 600 millioner mer enn i tilsvarende periode i fjor.

– Det tredje kvartalet har vist god utvikling, med fortsatt omsetningsvekst og en rekordhøy EBITDA, støttet av et styrket kostnadsfokus i konsernet, sier konsernsjef Sigve Brekke.

Selskapet har bokført et resultat før skatt på hele 2,4 milliarder kroner i minus i tredje kvartal. Skattekostnaden var på 2,5 milliarder.

Justert for effekter relatert til det russiske teleselskapet Vimpelcom, samt India-virksomheten og andre poster, var resultatet 4,7 milliarder kroner.

Vimpelcom

Telenor startet i tredje kvartal prosessen med å selge seg ut av Vimpelcom. Selskapet opplyser at de har kvittet seg med 9,3 prosent av Vimpelcom-aksjene, noe som ga et nettoutbytte på 4,6 milliarder kroner.

Telenor eier nå 23,7 prosent av aksjene i teleselskapet og vurderer verdien av sin Vimpelcom-post til 11,7 milliarder kroner.

– Vimpelcom fortsetter å være et søsterselskap fram til et salg av de resterende aksjene høyst sannsynlig blir gjennomført i løpet av de neste tolv månedene, skriver Telenor i kvartalsrapporten.

Les også: Telenor tar tap på tre milliarder i Vimpelcom

Økt databruk i India

Sigve Brekke mener et høydepunkt for Telenor i tredje kvartal var oppløftende utvikling i Bangladesh og Pakistan som følge av økt databruk.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

– Mens omsetningen i Norge påvirkes av lavere inntekter fra internasjonal gjesting, ser vi samtidig god etterspørsel etter våre nye mobilabonnementer. Også utviklingen innen høyhastighetsbredbånd i Norge og Sverige har vært god i kvartalet, sier Brekke. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.