RESULTATERFINANS

Halvert resultat i Ergogroup

Ventet, men uansett ikke tilfredsstillende, sier toppsjef Terje Mjøs.

Talende tall for Ergogroup i tredje kvartal 2009.
Talende tall for Ergogroup i tredje kvartal 2009.
29. okt. 2009 - 12:29

Ergogroups tall for tredje kvartal viser en omsetning på 1 143 millioner kroner, et driftsresultat på 138 millioner kroner og et resultat før skatt på 34 millioner kroner. Alle tre nøkkeltall er lavere enn for tredje kvartal i fjor, henholdsvis 7,3 prosent, 22 prosent og 56 prosent.

– Resultatnedgangen var ventet, men uansett ikke tilfredsstillende. Kostnadene i den norske delen av driftssegmentet er fremdeles for høye, og som tidligere varslet er det igangsatte omstillingsprogrammet intensivert gjennom tredje kvartal. Resultatene av denne omstillingen vil vi først se i 2010, sier administrerende direktør Terje Mjøs.

Kvartalsrapporten viser god lønnsomhet innenfor konsulentvirksomheten i Norge, redusert lønnsomhet i Sverige som følge av lavkonjunktur, og samtidig bedre kontraktsinngang enn på samme tid i fjor.

Administrerende direktør Terje Mjøs konstaterer at kostnadene i den norske delen av driftssegmentet er for høye. En omstilling er i gang, og resultatene vil vises i 2010, lover han. <i>Bilde: TrondHeggelund.no</i>
Administrerende direktør Terje Mjøs konstaterer at kostnadene i den norske delen av driftssegmentet er for høye. En omstilling er i gang, og resultatene vil vises i 2010, lover han. Bilde: TrondHeggelund.no

Hovedinntektspostene er «løsninger og applikasjonstjenester», som holder omtrent samme nivå som for et år siden – 458 millioner kroner mot 457 millioner i fjor – og «drift og infrastrukturtjenester» som er redusert med 12,1 prosent til 763 millioner kroner.

Geografisk sett har Ergogroup størst omsetning i hjemlandet Norge. I tredje kvartal i år var den på 878 millioner kroner, ned 4,4 prosent fra i fjor. Driftsresultatet før avskrivninger og amortiseringer (EBITDA) er redusert med 11,7 prosent til 133 millioner kroner. EBITA-marginen er 8,9 prosent, ned fra 10,2 prosent.

Virksomheten utenfor Norge, det vil si i Danmark, Finland og Sverige, preges av kraftige fall i både omsetning og lønnsomhet: Omsetningen faller med 15,9 prosent til 270 millioner kroner, mens driftsresultatet før avskrivninger og amortiseringer er mer enn halvert, fra 28 millioner kroner til 12 millioner kroner. Solide avskrivninger reduserer EBITA-marginen til under 1 prosent. For et år siden var den 5,8 prosent.

– Det svenske IT-tjenestemarkedet er i enda større grad enn den norske påvirket av den generelle nedgangskonjunkturen, heter det i årsrapporten.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.