Han skal gjøre Outlook bedre

Ny sjef for epost-plattformen.

Han skal gjøre Outlook bedre
Outlook skal, i likhet med de fleste andre Microsoft-produkter, bli i større grad en plattform. Bilde: Thomas Marynowski

Tidligere i år kjøpte Microsoft epost-selskapet Acompli, som blant annet hadde utviklet en solid epost-applikasjon for iOS og Android.

Resultatet ble raskt tydelig: Deres applikasjon ble gjort om til Outlook Mobile, og er nå en svært kompetent, velfungerende og fleksibel løsning for epost på mobil.

Les også: Flere får Office fra Microsoft

Grunnleggeren av Acompli, Javier Soltero, skal nå tydeligvis bidra til å gjøre desktop-versjonen av Outlook til en like stor suksess.

Full oversikt

Soltero har nemlig fått en ny stilling i Microsoft-systemet, og er nå visesjef for all Outlook-utvikling, uansett plattform.

Ifølge nettstedet Re/Code er Solteros mål å gjøre Windows- og Mac-versjonen av Outlook like attraktiv som mobilversjonen er blitt.

Javier Soltero var med og startet Acompli, og har nå overordnet ansvar for videreutvikling av hele Outlook-plattformen.
Javier Soltero var med og startet Acompli, og har nå overordnet ansvar for videreutvikling av hele Outlook-plattformen. Bilde: Acompli
 

Hvilke grep han nøyaktig vil ta, er ikke avklart. Soltero vil først bli vant til å styre et såpass stort team, og en av utfordringene vil være at Outlook på mobil ble utviklet fra grunnen av, mens Outlook på desktop er noe millioner allerede bruker – og det vil derfor være vanskelig å tilfredsstille alle.

Teamets ansvar er å ta med brukerne på «en reise» som innebærer kontinuerlige oppdateringer og justeringer, i motsetning til omfattende nye versjoner med noen års mellomrom.

Les også: Office 2016 er klar

Dette henger jo sammen med Microsofts nye filosofi om å levere produkter i form av tjenester som kontinuerlig videreutvikles.

I mellomtiden er den nyeste versjonen av Outlook, en del av Office 2016-pakken, nå tilgjengelig både på Windows og Mac, og denne er kanskje ikke en dramatisk overhaling av hva som kom tidligere, men bringer med seg en del nye funksjoner. Det blir spennende å se veien videre.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.