Handspring-juvel debuterer i Europa

Palm har avtalt med Orange at PDA-mobilen Handspring Treo 600 selges i Europa før USA.

Palm har avtalt med Orange at PDA-mobilen Handspring Treo 600 selges i Europa før USA.

Selskapet Handspring ble opprinnelig startet av Palm-gründerne i protest mot traustheten til selskapets nye ledere. Treo 600 som ble kunngjort i våres, er en kombinert mobiltelefon og PDA, drevet av PalmOS versjon 5. Den tilbyr e-post, nettleser, MP3-spiller og innebygget kamera, i tillegg til vanlig PDA-programvare og mobiltelefoni, og har vakt oppmerksomhet verden over for sine avanserte egenskaper og spennende design. Økonomiske problemer gjorde at Handspring måtte selge seg til Palm, og i juni var det svært usikkert hva som ville skje med Treo 600.

    Les også:

Palm har avtalt med Orange at GSM/GPRS-utgaven av Treo 600 skal selges til mobiloperatørens kunder i Frankrike, Storbritannia og Sveits fra og med i går. Prisen vil variere mellom rundt 400 og 700 euro, avhengig av abonnementstype. Det er ikke spesifisert hvor lenge Orange skal ha eksklusiv rett til Treo i Europa.

I USA har Palm inngått en tilsvarende avtale med Spring for CDMA-utgaven av Treo 600. Salget i USA vil komme i gang i løpet av noen få uker.

En analytiker hos Nomura sier til Financial Times at han ikke venter at spesielt mange av Oranges 35 millioner abonnenter kjøper Treo 600. Hans prognoser for det europeiske smartphone-markedet i år, fordelt på operativsystem, er 8 millioner for Symbian, 300.000 for Microsoft, og enda færre for PalmOS. Orange selger også Microsoft-baserte smartphones til sine abonnenter.

Til toppen