Har du fått spøkelsestelefoner?

Både vi på redaksjonen og flere av våre lesere har den siste tiden blitt utsatt for fenomenet spøkelsestelefoner. Plutselig ringer det på mobilen, men er det noen der?

Telefonen ringer, du ser nummeret i displayet, kanskje kjenner du det, kanskje ikke, du trykker på knappen for å motta samtalen, men der er det ingen. Lyder det kjent?

I begynnelsen trodde vi det var bare ett-eller-annet 'rart', som da en slektning av undertegnede, som ikke engang har mobilnummeret, ringte og la på røret. Ringte tilbake, men slektningen hadde aldri ringt det nummeret. Tenkte på det i cirka fem minutter, lot det gli avgårde.

Så en dag fortalte en bekjent at han hadde blitt beskyldt for å tulleringe en ung jente gjentatte ganger, noe han definitivt ikke hadde gjort.

Deretter var det en venninne som satt i stua si i Trondheim og fikk telefon fra kjærestens jobbnummer utpå kvelden en lørdag. Det ringte, men det var ingen der. Og kjæresten satt i sofaen ved siden av, og det var ingen på jobben akkurat da.

Og så en dag ringer det en fyr til oss på digi.no og lurer hvorfor vi driver og terroriserer ham med tulletelefoner til mobilen. Han hadde ringt opplysningen og fått vite at nummeret det ringte fra tilhørte vår redaktør, Øystein Kvistad, og han lurte på hva i himmelens navn Kvistad drev på med. Men redaktøren var ikke på pulten sin den dagen, for redaktøren hadde ferie og var langt av lei hele den uken.

Hva skjer, damen på feilmeldingen?

- Det har vært endel av det den siste tiden. Jeg tror det er noe med sentralene, men vi vet ikke hva det er, sa damen på feilmeldingen.

- Det har ikke kommet meg for øre, men la meg sjekke det opp, sa informasjonssjef i Telenor Nett AS, avdelingen som har ansvaret for bakkenett og sentraler, Steinar Karlsen til digi.no.

- Jeg har sjekka det opp, men det er ingen som har hørt noe om det, sa Karlsen to dager senere. Da hadde han sjekket med driftsavdelingen og spurt rundt om det var noen som hadde hørt om spøkelsestelefonene.

- Ingen har hørt om det her såvidt jeg vet, men jeg skal sjekke det, sa fungerende informasjonssjef i Telenor Mobil AS, Espen Tuman Johnsen, da vi ringte i forrige uke. Tuman Johnsen fikk driftsavdelingen til å sjekke etpar av de telefonnummerne som var involvert i sakene, men det var ingenting å grave opp om spøkelsene. Ennå.

Telenor skal ta en dypere sjekk, og vi kommer tilbake til saken hvis de finner noe.

NetCom har også lovet å snuse litt rundt for å se om de finner noe på dette merkelige fenomenet.

Så da er spørsmålet: Har du fått spøkelsestelefoner? Send oss en epost, så skal vi sjekke det ut.

Vi kan jo ikke la oss terrorisere av telefonspøkelser.

Til toppen