OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Har du Linux-kjerne 5.19.12, må du oppdatere før det er for sent

Feil kan føre til permanent skade på skjermen.

Ser skjermen din slik ut? Da kan du ha et problem.
Ser skjermen din slik ut? Da kan du ha et problem. Foto: Skjermdump
7. okt. 2022 - 14:00

Linux-kjernen med versjonsnummer 5.19.12 kan ha en feil som potensielt kan føre til permanent skade på skjermen i enkelte bærbare PC-er, melder Ars Technica.

Feilen innebærer at skjermpanelet ikke får riktige impulser for oppdatering av skjermbildet, noe som i løpet av kort tid kan skade panelet permanent. Feilen viser seg i form av blinking og flimring, som vist på denne videoen:

 Ville Syrjälä i Intels Linux-avdeling skrev i en diskusjon 4. oktober at han anbefalte at alle bærebare PC-er med Intel-grafikk måtte unngå å kjøre Linux med kjerne 5.19.12. Videre anbefalte han en umiddelbar tilbakerulling til forrige versjon av Linux-kjernen og lansering av en ny stabil versjon så raskt som mulig.

Versjon 5.19.13 av Linux-kjernen ble sluppet dagen etter, men det betyr ikke nødvendigvis at forrige versjon ikke fortsatt er i bruk hos mange.

Flere brukere rapporterer om at de har opplevd problemet og at det ikke går bort selv i BIOS/UEFI, noe som kan tyde på at skjermpanelet har tatt skade.

Les også

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.